Πρόεδρος Σερβίας: Οι ΗΠΑ ακούν τις προτάσεις μας για το Κοσσυφοπέδιο



φωτό αρχείου


Σεπτέμβριος 25, 2019. 22:46


Ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς δήλωσε στη Νέα Υόρκη ότι οι ΗΠΑ είναι πιο ανοιχτές από ποτέ για να ακούσουν τις διάφορες προτάσεις του Βελιγραδίου για την επίλυση του ζητήματος του Κοσσυφοπεδίου και την αναζήτηση μιας ταχείας λύσης.



«Η αμερικανική κυβέρνηση είναι πολύ αφοσιωμένη στην επίλυση του ζητήματος του Κοσσυφοπεδίου, θέλει λύση, μια λύση όσο το δυνατόν γρηγορότερα, είναι ανοιχτή να ακούσει οποιαδήποτε διαφορά απόψεων», ανέφερε ο Βούτσιτς στην σερβική ραδιοτηλεόραση, σχολιάζοντας τη συνάντησή του στη Νέα Υόρκη, χθες βράδυ με ανώτερους αξιωματούχους του υπουργείου Εξωτερικών, τον Φίλιπ Ρίκερ και τον Μάθιου Πάλμερ.


Ο Βούτσιτς, που συμμετέχει στην 74η ετήσια σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, ότι όλες οι επιλογές βρίσκονται στο επίκεντρο για την επίλυση του ζητήματος του Κοσσυφοπεδίου, ότι το Βελιγράδι προσφέρει το ένα και η Πρίστινα το άλλο και ότι δεν υπάρχουν «ροζ λύσεις για τη Σερβία».


 Μιλώντας σε μια σύντομη συνάντηση που είχε στη Νέα Υόρκη με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, ο Βούτσιτς δήλωσε ότι ο ηγέτης των ΗΠΑ του είπε ότι «γνωρίζει πόσο καλός και σπουδαίος είναι ο λαός της Σερβίας» και ότι του υποσχέθηκε ότι «θα έρθει στη Σερβία», όπου σύμφωνα  με τον Βούτσιτς, απολαμβάνει μεγάλη δημοτικότητα.


politika.rs


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr