Η Ρωσία και η Ουκρανία αντάλλαξαν κρατούμενους



«Λεωφορεία στη Ρωσία  μεταφέρουν κρατούμενους στο δρόμο προς το αεροδρόμιο Βνούκοβο»

Σεπτέμβριος 7, 2019. 20:50

Μόσχα.

Το Σάββατο η Ρωσία και η Ουκρανία έχουν ολοκληρώσει την ανταλλαγή κρατουμένων με τη μορφή του «35-35».


Η διαδικασία ανταλλαγής ξεκίνησε το πρωί.  Με πολλά λεωφορεία οι Ουκρανοί που είχαν μεταφερθεί προηγούμενα σε φυλακές στη Μόσχα, οδηγήθηκαν στο αεροδρόμιο «Βνούκοβο».


Την ίδια στιγμή, οι Ρώσοι που κρατούνταν στην Ουκρανία, απεστάλησαν προς το αεροδρόμιο του Κιέβου «Μπορισπόλ».


Για την παραλαβή από το Μπορισπόλ των Ρώσων έφθασε ένα Tu-204, και στο αεροδρόμιο Βνούκοβο προσγειώθηκε ένα ουκρανικό An 148. Κατά τη διάρκεια της ημέρας τα αεροπλάνα απογειώθηκαν ταυτόχρονα προς τους προορισμούς τους.


Στη Μόσχα έφθασαν 35 άτομα: 32 άνδρες και τρεις γυναίκες. 

Ανάμεσά τους ο δημοσιογράφος Κύριλλος Βισζύνσκι και ο μάρτυρας στην υπόθεση της συντριβής της πτήσης MH 17, Βλαντίμιρ Τζεμάχ. Ένας Ρώσος πρώην κρατούμενος έφερε μαζί του και μία γάτα. Σύμφωνα με τον γραμματέα Τύπου του προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας,Ντμίτρι Πεσκόφ, ο πλήρης κατάλογος των ανθρώπων που εκδόθηκαν στη Ρωσία θα ανακοινωθεί αργότερα.


Μεταξύ εκείνων που επέστρεψαν στην Ουκρανία είναι ο διεθυντής Όλεγκ Σέντσοφ, ο δημοσιογράφος Ρομάν Σουτσένκο και 24 ναυτικοί που κρατούνταν μετά το περιστατικό στα ανοικτά των ακτών της Κριμαίας πέρυσι.


Σύμφωνα με την πηγή, έντεκα από τους απελευθερωμένους Ουκρανούς είχαν προηγουμένως λάβει αμνηστία από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.


Οι ναυτικοί που επέστρεψαν στην Ουκρανία έλαβαν τιμητικές διακρίσεις και τους απονεμήθηκαν νέοι βαθμοί, γράφει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων interfax.ru.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr