Το συνέδριο του Economist στα Σκόπια «Ενίσχυση της δυναμικής για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση»




Σεπτέμβριος 20. 2019. 18:49

Σκόπια.

Η ενίσχυση της δυναμικής για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, είναι το θέμα της φετινής έκδοσης της Συνόδου Κορυφής του Economist, που θα διεξαχθεί αύριο στα Σκόπια.



Αναμένεται να συμμετάσχουν 450 σύνεδροι, μεταξύ αυτών, πολλοί ξένοι επιχειρηματίες, πολιτικοί και διευθυντικά στελεχη επιχειρήσεων που σχετίζονται με την περιφερειακή φιλοδοξία για ευρωπαϊκή ολοκλήρωση καθώς και δημοσιογράφοι.


Μεταξύ των  φιλοξενουμένων  και των  συμμετεχόντων   είναι ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ, ο υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ για την Ευρώπη και την Ευρασία, Μάτθιου Πάλμερ, οι πρώην πρωθυπουργοί της Ελλάδας και του Βελγίου, Αλέξης Τσίπρας και Γκάι Βερχόφστατ, ο Μάρτιν Σουλτς, πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου…


«Η χώρα μας φιλοξενεί την εκδήλωση για πρώτη φορά που διοργανώνεται από το 'The Econimist',  το πιο σημαντικό εβδομαδιαίο οικονομικό περιοδικό με κυκλοφορία εκατομμυρίων φύλλων και το οποίο ιδρύθηκε το 1843.


Το συνέδριο των Σκοπίων, έρχεται ενόψει της αναμενόμενης απόφασης να καθοριστεί η ημερομηνία έναρξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων για τη Βόρεια Μακεδονία και η έναρξη μιας νέας εποχής στις διαδικασίες ολοκλήρωσης των Δυτικών Βαλκανίων στην ΕΕ», σημειώνει το δημοσίευμα.


Αυτό το έτος είναι κρίσιμο, διότι αποτελεί μια μοναδική κατάσταση, με δεδομένο το αναμενόμενο  Brexit, τη νέα σύνθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αλλά και των εμπορικών πολέμων των ΗΠΑ και των αλλαγών στον παγκόσμιο γεωπολιτικό χάρτη.


press24.mk, kanal5.com.mk


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr