Τίρανα: Διεθνής Διάσκεψη Αρχών Εθνικής Ασφάλειας- συμμετέχει και η Ελλάδα



Οκτώβριος 25, 2019. 19:37


Τίρανα.

Η διεθνής διάσκεψη των Αρχών Εθνικής Ασφάλειας της Νοτιοανατολικής Ευρώπης πραγματοποιήθηκε στα Τίρανα με τη συμμετοχή των επικεφαλής των Εθνικών Αρχών Ασφάλειας των χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.



Το συνέδριο οργανώθηκε από το ‘CSID’ και το Συμβούλιο περιφερειακής συνεργασίας RCC με τη συμμετοχή εκπροσώπων των εθνικών αρχών ασφάλειας της Ελλάδας, της Σλοβενίας, του Κοσσυφοπεδίου, του Μαυροβουνίου, της Μολδαβίας, της Βουλγαρίας και της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης.


Ο υπουργός Εσωτερικών Σάντερ Λεσάι καθώς και ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Ασφαλείας του ΝΑΤΟ, όπως και εκπρόσωποι των εγχώριων και ξένων υπηρεσιών ασφάλειας, προσκλήθηκαν επίσης στη διάσκεψη.


Μιλώντας για τις προκλήσεις της περιοχής, ο Αλβανός υπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ευκαιρία ανταλλαγής απόψεων στο πλαίσιο της περιφερειακής συνεργασίας, της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης και της προοπτικής ασφάλειας.


«Χάρη στην ενίσχυση της περιφερειακής ολοκλήρωσης και της διαδικασίας ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, επικοινωνούμε όλο και περισσότερο, επισκεπτόμαστε και ανταλλάσσουμε απόψεις μεταξύ μας.


Μόνο τα τελευταία 10 χρόνια, ο αριθμός των πολιτών που πέρασαν τα σύνορά μας αυξήθηκε κατά περίπου 160%. Αναγνωρίζοντας ότι αυτή η υψηλή δυναμική ανταλλαγής είναι θετική, το φαινόμενο συνοδεύεται επίσης από σημαντικές προκλήσεις ασφάλειας», είπε ο Λεσάι.

Η διάσκεψη εστιάστηκε στις προκλήσεις ασφάλειας που αντιμετωπίζει η περιοχή, στη σημασία της περιφερειακής ασφάλειας, της ευρωπαϊκής ασφάλειας και πέραν αυτής,   στην ανάγκη ανταλλαγής διαβαθμισμένων πληροφοριών μεταξύ των περιφερειακών χωρών και της περιφερειακής συνεργασίας στον τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο κλπ.


top-channel.tv


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr