Νέα συνάντηση για τη βαλκανική «μίνι Σένγκεν» στην Αχρίδα


Ο Έντι Ράμα ανακοίνωσε ότι η συνάντηση  των ηγετών των Δυτικών Βαλκανίων θα γίνει στις 10 Νοεμβρίου στην Αχρίδα


Οκτώβριος 25, 2019. 19:10

Τίρανα.

Οι ηγέτες των Δυτικών Βαλκανίων θα συναντηθούν εκ νέου για τη βαλκανική «μίνι Σένγκεν», όπως ανακοινώθηκε από τον Αλβανό πρωθυπουργό Έντι Ράμα, ο οποίος είπε ότι η συνάντηση θα γίνει στην Αχρίδα.


Ο επικεφαλής της αλβανικής κυβέρνησης δήλωσε ότι η πρωτοβουλία είναι σημαντική και θα συνεχισθεί.


«Πριν από μερικές εβδομάδες κάναμε μια κοινή δήλωση με τον πρόεδρο της Σερβίας και τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας με σκοπό να ανοίξει μια νέα σελίδα στην ιστορία της περιοχής, με βάση τις 4 ελευθερίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ήτοι ελεύθερη διακίνηση ατόμων, αγαθών, υπηρεσιών και κεφαλαίων.


Μια ολοκληρωμένη πρωτοβουλία που θα προχωρήσει περαιτέρω με τη Σύνοδο Κορυφής της Αχρίδας στις 10 Νοεμβρίου, όπου καλούνται όλοι οι ηγέτες της περιοχής  και όχι μόνο αυτοί, αλλά και άλλοι διεθνείς εταίροι  στη διάρκεια του μετασχηματισμού αυτής της περιοχής  στην οποία ζούμε, από μια ζώνη συγκρούσεων σε ένα χώρο συνεργασίας», δήλωσε ο Ράμα.


Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει αρχίσει μια συζήτηση για την απήχηση της συμφωνίας ‘μίνι Σένγκεν’, αφού ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα δεν είχε συζητήσει τη συμμετοχή του Κοσσυφοπεδίου με κανέναν από τους συζητητές του, ενώ δεν είναι σαφές πως θα μπορούσε να γίνει μέρος αυτής της συμφωνίας, σε μια εποχή που οι συνομιλίες με τη Σερβία έχουν διακοπεί, αφού δεν αναγνωρίζει την ανεξαρτησία του και το Βελιγράδι εμποδίζει την Πρίστινα να ενταχθεί σε διεθνείς οργανισμούς.


ΜΜΕ Αλβανίας


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr