Πρωθυπουργός Βουλγαρίας: Όπου υπάρχουν αγωγοί φυσικού αερίου δεν υπάρχει πόλεμος…



Οκτώβριος 21, 2019. 15:28

«Πάντοτε λέω, όπου υπάρχουν σημαντικά οικονομικά συμφέροντα, όπου υπάρχουν αγωγοί φυσικού αερίου- δεν υπάρχει πόλεμος. Έτσι, χτίζουμε ακόμη πιο αποφασιστικά. Με αυτόν τον τρόπο προστατεύονται τα συμφέροντα άλλων χωρών καθώς και οι επιχειρήσεις μας. Και στη Βουλγαρία, οι μελλοντικές γενιές θα λαμβάνουν τα τέλη διέλευσης  λόγω της γεωστρατηγικής μας θέσης».



Αυτό δήλωσε ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ κατά τη διάρκεια του ανοίγματος των 11 χιλιομέτρων υποδομής φυσικού αερίου από τη ροή της Βαλκανικής Ροής, όπως αναφέρει η βουλγαρική Investor.


Το έργο περιλαμβάνει έναν νέο αγωγού φυσικού αερίου από τα βουλγαρο-τουρκικά σύνορα, συμπεριλαμβανομένου του σταθμού μέτρησης αερίου «Στράντζα».
Ο αγωγός θα διέρχεται από ένδεκα βουλγαρικές περιοχές και θα φθάνει στα βουλγαρο-σερβικά σύνορα.


Η Βουλγαρία κατασκευάζει δύο διαδρόμους φυσικού αερίου. Με αυτούς θα είναι σε θέση να αγοράζει φθηνό αέριο και οι γείτονες μας θα είναι σε θέση να εφοδιάζονται από τους ίδιους σωλήνες, δήλωσε ο Μπορίσοφ.


«Ενώ άλλοι υπόσχονταν, εμείς χτίζαμε σιδηροδρόμους, αυτοκινητοδρόμους και αεροπορικές διαδρομές», είπε χαρακτηριστικά.


Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, περιέγραψε το σχέδιο  «Balkan Stream» ως  μια πολιτική απόφαση  από τότε που «ξεκίνησε ο πόλεμος στη Συρία».


Επαναλαμβάνω, τόνισε, όπου υπάρχουν σημαντικά οικονομικά συμφέροντα, δεν υπάρχει πόλεμος, επομένως χτίζουμε ακόμη περισσότερα», κατέληξε.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr