Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2019

Οι Αλβανοτσάμηδες κατηγορούν τον Ράμα ότι τους ξέχασε…Οκτώβριος 23, 2019. 20:35

Η ‘πατριωτική εταιρεία τσαμουριά’ πραγματοποίησε εκδήλωση για το «αντιφαστιστικό κογκρέσο των τσάμηδων» που αναφέρεται στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο επικεφαλής του κόμματος Δικαιοσύνης Ενσωμάτωσης και Ενότητας, Σπετίμ Ιντρίζι προσκλήθηκε, επίσης, στη μνημειακή εκδήλωση.


Στην ομιλία του ο επικεφαλής του PDIU, είπε ότι η σημερινή κυβέρνηση της Αλβανίας, έχει παραμελήσει τους τσάμηδες «ενώ φτιάχνει νεκροταφεία και μνημεία για  τους εισβολείς και τους προδότες», είπε χαρακτηριστικά υπονοώντας τους Έλληνες.


«Εμείς οι Αλβανοί της τσαμουριάς είμαστε στην Αλβανία, αλλά έχουμε το κεφάλι και την προσοχή μας στην τσαμουριά. Δεν είμαστε ορισμένοι άνθρωποι που αναζητούν περιουσία, αλλά όσο θα είμαστε ζωντανοί θα ζητάμε την πατρίδα και τα σπίτια μας».


Θα προσθέσει:


«Υπάρχει μια ολόκληρη στρατηγική για την αποδυνάμωση και το σβήσιμο των αλβανοτσάμηδων, αλλά η τσαμουριά είναι μια πλούσια χώρα σε πολιτισμό, παράδοση και εύφορη γη. Τα χρόνια που ζούμε είναι αρκετά δύσκολα. Χιλιάδες Αλβανοί έχουν φύγει. Τα υπαρξιακά προβλήματα των ανθρώπων κάνουν μερικές φορές αδύνατο να μιλήσουμε για τους τσάμηδες. Αλλά είμαι πεπεισμένος ότι το ζήτημα των τσάμηδων δεν θα ξεχαστεί», είπε ο Ιντρίζι.


«Οι αλβανοτσάμηδες πρέπει να θυμόμαστε ποιοι είμαστε και ποια είναι η αποστολή μας. Είναι ο μόνος τρόπος για να διεκδικήσουμε τον τόπο μας και το σπίτι μας. Η σημερινή κυβέρνηση κατασκευάζει νεκροταφεία και μνημεία για τους (Έλληνες) στρατιώτες που ήρθαν και μας κατέλαβαν», κατέληξε ο πρόεδρος του κόμματος των Αλβανοτσάμηδων.27.al


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr