Σάββατο, 19 Οκτωβρίου 2019

Τουρκική Εισβολή στη Συρία: Καθηγητές και μαθητές στο Γκόστιβαρ χαιρετούν στρατιωτικά!Οκτώβριος 19, 2019. 18:17

Στον μεγαλύτερο δήμο της Βόρειας Μακεδονίας, το Γκόστιβαρ, εκατοντάδες μαθητές του δημοτικού σχολείου ‘Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ’, συνοδευόμενοι από τους  δασκάλους τους, έχοντας μια γιγάντια τουρκική σημαία, έστειλαν στρατιωτικό χαιρετισμό για την υποστήριξη της  τουρκικής εισβολής στη Συρία.


Η φωτογραφία  που ανέβηκε στη σελίδα του σχολείου στο Facebook στις 17 Οκτωβρίου 2019 φιλοξενεί μήνυμα του διευθυντή του σχολείου “Mustafa Kemal Ataturk” ότι δάσκαλοι και μαθητές  υποστηρίζουν την τουρκική στρατιωτική εισβολή στη Συρία [σημ. 'έπιασε τόπο' η χρόνια προπαγάνδα της Τουρκίας στο αλβανικό μουσουλμανικό στοιχείο στα Βαλκάνια].


Οι σχολιαστές της ανάρτησης υποστηρίζουν ανοικτά τις προθέσεις του Τούρκου προέδρου Ρ.Τ. Ερντογάν.


Πέρα από τα θετικά σχόλια υπήρξαν και αρνητικά για την εκπαίδευση που παρέχεται στα αλβανικά σχολεία που χρηματοδοτούνται από την Τουρκία.


Ο δήμαρχος του Γκόστιβαρ. Άρμπεν Ταραβάρι δήλωσε στο Ράδιο MOF ότι δεν γνωρίζει για την εκδήλωση, αλλά πρόσθεσε ότι οι δημοτικές υπηρεσίες θα το ερευνήσουν.


«Η θέση μου είναι ότι δεν πρέπει να υπάρχει κανένα πολιτικό σημείο στα σχολεία. Τα πολιτικά παιχνίδια στα σχολεία δεν επιτρέπονται. Όπως γνωρίζετε το υπουργείο Παιδείας ανέστειλε τις αρμοδιότητες του Δήμου Γκόστιβαρ στον τομέα της εκπαίδευσης. Ο διευθυντής είναι ένας  νέος που διορίστηκε από τον Υπουργό Παιδείας της Βόρειας Μακεδονίας. Ο δήμος δεν έχει αρμοδιότητα για την τύχη του διευθυντή», δήλωσε ο Ταραβάρι.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr