Σχέδιο για την ένταξη του Κουρδικού Δημοκρατικού Στρατού στο Στρατό της Συρίας



Οκτώβριος 30, 2019. 17:50


Οι κουρδικές ένοπλες δυνάμεις των «Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων» ενδέχεται να ενταχθούν στις κυβερνητικές δυνάμεις της χώρας.



Αυτό ανέφερε η εφημερίδα Αλ Αχμπάρ την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου, όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο Tass.
Στη Δαμασκό επιμένουν στη διάλυση των «Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων»- ΣΔΔ, καθώς και των πολιτοφυλακών και την ένταξή τους στο στρατό της Συρίας και στις υπηρεσίες επιβολής του νόμου του κράτους.
Οι αρχές της Συρίας σκοπεύουν επίσης να αποκαταστήσουν το έργο των κρατικών θεσμών σε περιοχές που προηγουμένως ελέγχονταν από τις ΣΔΔ.


Μάλιστα, οι αξιωματούχοι της αυτόνομης κουρδικής κυβέρνησης έχουν λάβει προσφορές για την προσχώρησή τους.


«Οι Κούρδοι ακόμη δεν έχουν εγκαταλείψει τα σχέδια να κρατήσουν τις πετρελαιοπηγές στη βορειοανατολική Συρία  με την υποστήριξη των ΗΠΑ,  που εξασφαλίζουν τώρα την αυτόνομη ύπαρξή τους», αναφέρει το δημοσίευμα.


Οι κουρδικές μονάδες των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων ανακοίνωσαν στις 27 Οκτωβρίου την τελική απόσυρση των μαχητών τους από τα σύνορα Συρίας- Τουρκία και οι θέσεις αντικαθίστανται από τους συνοριοφύλακες της Συρίας.


Η απόφαση λήφθηκε στο πλαίσιο της απειλής της Τουρκίας να επαναλάβει τη στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία, εάν οι Κούρδοι, σύμφωνα με τη συμφωνία του Σότσι, δεν αποχωρήσουν από τη μεθόριο.

 Известия- Ιζβέστια


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr