Σκόπια: Οι Βούλγαροι μας ζητούν να σβήσουμε τη «Βουλγαρική Φασιστική Κατοχή»!





Οκτώβριος 13, 2019. 19:26

Σκόπια.

Με τη Συμφωνία των Πρεσπών, η Ελλάδα πέτυχε με την τροπολογία 34 στο προοίμιο του Συντάγματος μας να αντικαταστήσει τις ‘Αποφάσεις της ASNOM’ με τη ‘Δήλωση της ASNOM’. [ASNOM= Αντιφασιστική Συνέλευση της Εθνικής Απελευθέρωσης της Μακεδονίας].



Η ένσταση δεν αποτελεί νομική πράξη, αλλά απλώς μια έκθεση σχετικά με μια συνεδρίαση της ASNOM. Πρόκειται για μια κλασική συνθηκολόγηση του ‘μακεδονικού’ λαού σχολίασαν τότε οι ιστορικοί.


Οι Βούλγαροι ιστορικοί και πολιτικοί, σήμερα, απαιτούν τη διαγραφή μνημείων στη Βόρεια Μακεδονία από τη «βουλγαρική φασιστική κατοχή».


Θα γίνει μια νέα «διαγραφή» των αποφάσεων της πρώτης συνόδου της ASNOM;


Όσον αφορά τις σημερινές σχέσεις και πρωτοβουλίες της Βόρειας Μακεδονίας, παρουσιάζουμε ένα μέρος του κειμένου της ASNOM που δημοσιεύθηκε στο πρώτο τεύχος της Επίσημης Εφημερίδας της Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, με τίτλο «Θάνατος στο Φασισμό και Ελευθερία  στο Λαό».


«Με την θριαμβευτική παρουσία του ηρωικού Κόκκινου Στρατού, έπεσε η αιματηρή ένωση του Χίτλερ με τη φασιστική Βουλγαρία- τον βρώμικο υπηρέτη της ιμπεριαλιστικής Γερμανίας που είχε υποδουλώσει και έκλεψε τον (σλαβο) μακεδονικό λαό για περισσότερα από τρία χρόνια.


Η ηρωική τριετής αντίσταση που διεξήγαγε ο ‘μακεδονικός΄λαός μαζί με τον αδελφό Σερβικό λαό εναντίον των φασιστικών ορδών της Βουλγαρίας που έσπευσαν στα εδάφη της νοτιοσλαβίας για να σφάξουν και να απαγάγουν σε βάρος των τραπεζιτών και των βαρόνων του Βερολίνου τελείωσε με μεγάλη επιτυχία. 

Χτυπημένοι βαριά από τον Λαϊκό Απελευθερωτικό Στρατό της  Γιουγκοσλαβίας, οι βουλγαρικές κλίκες δεν μπόρεσαν να επικρατήσουν ενώπιον της κοινωνικής αδελφότητας του αδελφικού βουλγαρικού λαού που υπό την ηγεσία του Κιρίλ Φίλοφ και του Μίχοφ πήραν αποφασιστικά τη μοίρα της Βουλγαρίας στα χέρια τους.


Η φασιστική, ιμπεριαλιστική Βουλγαρία πέθανε στα Βαλκάνια άλλη μια φορά!».



Συνεχίζει το κείμενο, δηλώνοντας ότι αυτά θέλει η Βουλγαρία να σβήσει από την ιστορία της Βόρειας Μακεδονίας:


«Ο λαμπρός Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός της ‘Μακεδονίας’ απελευθέρωσε ένα μεγάλο μέρος της πατρίδας μας! Με άγριες μάχες και τολμηρές πράξεις απέλασε τους Βούλγαρους Φασίστες καταπατητές της ‘Μακεδονίας’! 

Μετά τη γέννηση της χώρα μας, οι βουλγαρικές μπότες κατοχής δεν ξαναπάτησαν πλέον …

  Ο βουλγαρικός στρατός στη ‘Μακεδονία’ έχασε όλο το ηθικό λόγω της κατοχής και της λεηλασίας  που πραγματοποίησε υπό την ηγεσία των Γερμανών, παίζοντας τον επιθετικό του ρόλο εναντίον του ‘μακεδονικού’ λαού.


Αυτό το φασιστικό παρελθόν της Βουλγαρίας ζητούν τώρα οι Βούλγαροι να διαγραφεί από την ιστορία της Βόρειας Μακεδονίας…

МКД



               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr