Συρία: Οι Αμερικανοί αποσύρονται- Στρατός της Συρίας και Ρώσοι πηγαίνουν στο Κομπάνι και Μανμπίτς



 
Οκτώβριος 13, 2019. 21:42

Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Μάρκ Έσπερ δήλωσε σήμερα, ότι θα αποσυρθούν 1000 Αμερικανοί στρατιώτες από τη Συρία- «Οι Κούρδοι μπορούν να συμφωνήσουν με τη Δαμασκό», είπε.


Legendary name of the resistance against ISIS, region’s Defense Chief Ismet Sheikh Hasan says all their calls for help left unanswered. Neither West nor Arab Union responded to them. He asks people to do preparations and do not abandon their homes and defend their homes

384 kişi bunun hakkında konuşuyor


Μετά τη δήλωση του Έσπερ, ο συριακός στρατός της Δαμασκού πρόκειται να πάει στο Μανμπίτς και το Κομπάνι μαζί με τους Ρώσους στρατιώτες.


«Ζητήσαμε βοήθεια από όλους. Ζητήσαμε βοήθεια από όλες τις χώρες, αλλά κανείς δεν μας βοήθησε.  Τώρα θα βρούμε μια λύση στα δικά μας προβλήματα. 

Οι ΗΠΑ «δεν μπορούν να μας υπερασπιστούν», είπε. Η άφιξη των ρωσικών στρατευμάτων και της Δαμασκού θα είναι είναι καλό να έρθουν έναντι του τουρκικού στρατού. Ο στρατός της Συρίας θα βρεθεί σε λίγες ώρες στο Κομπάνι», είπε.



Έσχατη λύση η συμφωνία με το καθεστώς και τους Ρώσους


Ο υπουργός Άμυνας των Κούρδων, Ισμέτ Ζεχ Χεσέν, δήλωσε «ζητήσαμε βοήθεια από πολλές χώρες, αλλά κανείς δεν ανταποκρίθηκε. Ως έσχατη λύση, καταλήξαμε σε συμφωνία με το καθεστώς της Δαμασκού και τους Ρώσους. Δεν ανησυχούμε για αυτήν. Σφάλαμε που πιστεύαμε στις μεγάλες δυνάμεις. Κάθε φορά έχουμε την ίδια τραγωγία».


Ο Χεσέν κάλεσε επίσης τους κατοίκους του Κομπάνι και τους είπε: Πρέπει να πάρετε όλοι τα όπλα σας κατά των ληστειών και των λεηλασιών και να περιμένετε στα σπίτια σας».


SANA


Το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Sana ανέφερε ότι τις τελευταίες ώρες τα συριακά στρατεύματα αναχώρησαν για τη βόρεια Συρία να αντιμετωπίσουν την τουρκική επιθετικότητα στο συριακό έδαφος.


Αμερικανοί και Ρώσοι συναντήθηκαν στην Μπανμπίτς



Από την άλλη πλευρά, οι ρωσικές δυνάμεις συναντήθηκαν με τις αμερικανικές χθες βράδυ στην Μανμπίτς. Μετά τη συνάντηση συμφωνήθηκε οι Δημοκρατικές Δυνάμεις της Συρίας και της Δαμασκού να βρίσκονται υπό την καθοδήγηση του YPG.


basnews.com


-
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr