Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2019

Ο Μακρόν θα επισκεφθεί τον Ζάεφ και τον ΡάμαΟκτώβριος 18, 2019. 19:54

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου στην ευρωπαϊκή διάσκεψη κορυφής στις Βρυξέλλες ότι σύντομα θα επισκεφθεί τη Βόρεια Μακεδονία και την Αλβανία.«Εκτιμώ ιδιαίτερα τις προσπάθειες του Έντι Ράμα και του Ζόραν Ζάεφ. Και οι δύο είναι πολύ γενναίοι. Ανυπομονώ να τους επισκεφθώ τους επόμενους μήνες. Εργάζονται και θα ολοκληρώσουμε το έργο. Αλλά ας μην γελιόμαστε. Χρειαζόμαστε πρόοδο στις διαδικασίες μας και μόνο τότε θα μπορέσουμε να ξεκινήσουμε συζητήσεις μαζί τους, αλλά όχι πριν, ως συνήθως, γιατί δεν έχει πλέον νόημα», πρόσθεσε.


Στην πρώτη δημόσια δήλωση του, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν,  μετά την άσκηση βέτο στις διαπραγματεύσεις ένταξης για τη Βόρεια Μακεδονία και την Αλβανία με την ΕΕ, προέτρεψε ότι η πλήρης ένταξη στην ΕΕ δεν θα πρέπει πλέον να είναι η μόνη πολιτική έναντι των χωρών που γειτνιάζουν με την Ένωση.


Παραδέχθηκε, επίσης, ότι ήταν ενάντια στο πράσινο φως για τη Βόρεια Μακεδονία και κόκκινο για την Αλβανία, με την εξήγηση ότι θα προκαλούσε βία όχι μόνο στην αλβανική μειονότητα στη Βόρεια Μακεδονία αλλά σε όλες τις χώρες όπου υπάρχει αλβανική μειονότητα.


MakFax


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr