Δικαστής Χάγης: Ο Ερντογάν πρέπει να διωχθεί για εγκλήματα πολέμουΟκτώβριος 26, 2019. 21:37

Για τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, θα πρέπει να γίνει έρευνα με την κατηγορία των εγκλημάτων πολέμου, δήλωσε η εισαγγελέας του Δικαστηρίου της Χάγης, Κάρλα ντε Πόντε.Η ντε Πόντε δήλωσε σε συνέντευξή της στην  ελβετική εφημερίδα Schweiz am Wochenende (πρωτοσέλιδο στην εφημερίδα- δες φώτο)  ότι η τουρκική εισβολή στη Συρία αποτελεί παραβίαση του διεθνούς δικαίου και ότι έχει αναζωπυρώσει τον  πόλεμο στη χώρα αυτή.


Η Άγκυρα υποστηρίζει ότι ο στόχος της επίθεσης που ξεκίνησε μετά την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από τα σύνορα μεταξύ Συρίας και Τουρκίας ήταν αποκλειστικά κατά των κουρδικών δυνάμεων, τις οποίες οι Τούρκοι θεωρούν ότι είναι τρομοκράτες που συνδέονται με τους Κούρδους αντάρτες που λειτουργούν στη νοτιοανατολική Τουρκία.


«Είναι απίστευτο ότι ο Ερντογάν επιτίθεται στην περιοχή της Συρίας για να καταστρέψει του Κούρδους», δήλωσε η ντε Πόντε – πρώην Ελβετή εισαγγελέας που είχε ασχοληθεί με εγκληματίες πολέμου  στη Ρουάντα και την πρώην Γιουγκοσλαβία.


«Πρέπει να αρχίσει έρευνα εναντίον του και θα πρέπει να κατηγορηθεί για εγκλήματα πολέμου. Δεν πρέπει να του επιτραπεί να μείνει ατιμώρητος», δήλωσε στην ελβετική εφημερίδα.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr