Σκόπια: Ξεκινά η περιφερειακή άσκηση ‘Regex 19’



Οκτώβριος 14, 2019. 22:19

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η επίσημη τελετή  έναρξης της 5ης Περιφερειακής Άσκησης ‘Regex 19’.
Η άσκηση θα πραγματοποιηθεί μέχρι τις 18 Οκτωβρίου στο Κέντρο Προσομοίωσης του στρατοπέδου «Αλέκσο Ντεμινέφσκι Μπάουμαν» στο Βέλες.


Ο Κοινός Επιχειρησιακός Διοικητής, στρατηγός Πάβλε Αρσόσκι στη δήλωσή του υπογράμμισε τη σημασία της άσκησης ως μια ευκαιρία για τις χώρες, ώστε με την ειδική κατάρτιση των μονάδων τους να έχουν τη δυνατότητα αντιμετώπισης με επιτυχία των σύγχρονων προκλήσεων σε τομείς όπου χρειάζονται για τη διατήρηση της ασφάλειας, της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή.


Η άσκηση υποβοηθούμενη από υπολογιστή, είναι η πρώτη του είδους που πραγματοποιείται στη χώρα με τη συμμετοχή 230 αντιπροσώπων του Στρατού της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας  και 18 χωρών από τέσσερις ηπείρους.


Κατά την άσκηση, τα μέλη του τοπικού στρατού και τα μέλη των στρατών τριών κρατών μελών του ΝΑΤΟ, μέσω υπολογιστικών  προσομοιώσεων θα ακολουθήσουν διάφορα σενάρια που θα εμπεδώσουν τη διαλειτουργικότητα σε προκλήσεις ασφάλειας σύμφωνα με τα πρότυπα του ΝΑΤΟ.


Το Κέντρο Προσομοίωσης της διοίκησης εκπαίδευσης και διδασκαλίας θα έχει την ευκαιρία να αποδείξει την ικανότητά του να διεξάγει αυτό το είδος της δραστηριότητας τις επόμενες ημέρες.


Ο εκπαιδευτικός κύκλος της περιφερειακής άσκησης  ‘Regex’ πραγματοποιήθηκε το 2014 στην Τουρκία, το 2015 στην Ελλάδα, το 2016 στη Βοσνία Ερζεγοβίνη, το 2017 στην Ιορδανία και το 2018 στη Σερβία.


ΜΜΕ Σκοπίων


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr