Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2019

Σεργκέι Λαβρόφ: Οι Ηνωμένες Πολιτείες θέλουν να δημιουργήσουν κουρδικό κράτος χωρίζοντας τη ΣυρίαΝοέμβριος 12, 2019. 19:05

Παρίσι.


Η Ουάσιγκτον επιδιώκει να αποκόψει τα εδάφη στην ανατολική όχθη του ποταμού Ευφράτη και κάνει ό, τι είναι δυνατόν για να δημιουργήσει ένα νέο κράτος εκεί, δήλωσε Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ στο Δεύτερο Φόρουμ Ειρήνης του Παρισιού.«Ζητούν (οι ΗΠΑ) από τις χώρες του Κόλπου μεγάλες επενδύσεις για να δημιουργηθεί μια τοπική διοίκηση βασισμένη στις Δημοκρατικές Δυνάμεις της Συρίας, τις Ομάδες Λαϊκής Άμυνας των Κούρδων και άλλων, με σαφή πρόθεση να διαχωρίσουν αυτό το τμήμα της Συρίας και να ελέγξουν τα πεδία πετρελαίου που βρίσκονται εκεί», είπε ο υπουργός.


Ο Λαβρόφ σημείωσε, επίσης, ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες απαγορεύουν στους Συμμάχους να επενδύουν σε έργα ανασυγκρότησης της Συρίας που ελέγχονται από την κυβέρνηση της Δαμασκού.


«Υποστηρίζουμε – από κοινού με τη συριακή κυβέρνηση, καλώντας όλους να δημιουργήσουν συνθήκες για τον εκσυγχρονισμό της υποδομής για την επιστροφή των προσφύγων, ώστε να μπορέσει η χώρα να επιστρέψει στην κανονική ζωή», τόνισε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας.


Ο Λαβρόφ πρόσθεσε ότι οι προσπάθειες των ΗΠΑ να κλέψουν τη Συρία και να πάρουν τον έλεγχο των πετρελαϊκών πεδίων  είναι παράνομες  και δεν συνεισφέρουν σε λύση.


ria.ru


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr