Σκόπια: Ο νέος νόμος για τους επαγγελματίες στρατιώτες



«Σεκερίνσκα: Ο νόμος περί υπηρεσίας στον στρατό αποσκοπεί στο να δείξει ότι αξίζετε μια θέση στο ΝΑΤΟ»

Νοέμβριος 4, 2019. 18:58

Σκόπια.

Η προσωπική απόδοση, η συμβολή και η εργασία ως προϋποθέσεις για την πρόοδο στον στρατό, οι υποτροφίες για νέους με αναπηρίες, το μηνιαίο κατ’ αποκοπή ποσό  των 7.000 δηναρίων για παροχή στέγης,  καθώς και η συνταξιοδότηση σε ηλικία  55 ή στα 40 ετών με το 80% του μισθού, αποτελούν μέρος του νέου νόμου περί στρατιωτικής υπηρεσίας.


Η υπουργός Άμυνας, Ραντμίλα Σεκερίνσκα, διευκρινίζοντας τις αλλαγές στο νέο νόμο, δήλωσε σήμερα, ότι θα λύσει το πρόβλημα της παροχής στέγης για πρώτη φορά στο στρατό και ότι ένα μηνιαίο κατ’ αποκοπή ποσό 7.000 δηναρίων θα καλύπτει περίπου 6.000 μέλη του στρατού. 


Διευκρίνισε ότι ο νόμος προβλέπει αυστηρά επαγγελματική σταδιοδρομία.

Τα μέλη του στρατού, είπε, είχαν από καιρό την εντύπωση ότι η πρόοδος, η εκπαίδευση και οι προοπτικές που έλαβαν στον στρατό εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τις προσωπικές σχέσεις, τα κόμματα και τους πολιτικούς.


«Αυτά πρέπει να τα αφήσουμε πίσω.  Ο νόμος ορίζει ότι η σταδιοδρομία του καθενός εξαρτάται από τις προσωπικές αποδόσεις και τις γνώσεις. Εισάγουμε, επίσης, ως μέρος των απαιτήσεων τη γνώση ξένης γλώσσας, ειδικά για τις ανώτερες βαθμίδες αξιωματικών.

Οι νέοι στο στρατό θα έχουν  την υποστήριξη στη μελέτη και ο στρατός θα βασίζεται στις γνώσεις τους μετά την αποφοίτησή τους για να μπορέσει να χτίζεται συνεχώς το προσωπικό που απαιτείται σε έναν σύγχρονο στρατό του ΝΑΤΟ», δήλωσε η Σεκερίνσκα.


a1on.mk


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr