Σάββατο, 9 Νοεμβρίου 2019

Παρέμβαση Κίνας για την τουρκική εισβολή στη ΣυρίαΝοέμβριος 9, 2019. 15:01


Ο Ειδικός Αντιπρόσωπος της Κίνας για τη Μέση Ανατολή, Ζάι Τσιουν, σχολίασε την εισβολή της Τουρκίας στη βόρεια Συρία -την επονομαζόμενη από την Τουρκία ως «Πηγή Ειρήνης», λέγοντας ότι ορισμένες χώρες πρέπει να σέβονται την κυριαρχία και την ανεξαρτησία της Συρίας, όχι μόνο στα λόγια, αλλά με πράξεις, σημειώνει το ρωσικό πρακτορείο Tass.«Όσον αφορά την ερώτησή σας σχετικά με την τελευταία εξέλιξη της κατάστασης στη βορειοανατολική Συρία, η Κίνα πάντοτε αντιτίθεται στη χρήση βίας στις διεθνείς σχέσεις και είναι πεπεισμένη ότι οι χώρες πρέπει να τηρούν τους στόχους και τις αρχές του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών καθώς και βασικούς κανόνες διεθνών σχέσεων. 
Η κυριαρχία, η ανεξαρτησία και η εδαφική ακεραιότητα της Συρίας πρέπει να τηρούνται και να γίνονται σεβαστές», ανέφερε ο Ζάι Τσιουν.


Σύμφωνα με τον ίδιο, η Κίνα ελπίζει ότι τα ενδιαφερόμενα μέρη θα σεβαστούν την κυριαρχία, την ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα της Συρίας.


«Αυτό πρέπει να ακολουθούν στις ενέργειές τους, όχι μόνο στα λόγια. Ελπίζουμε ότι τα ενδιαφερόμενα μέρη, μέσω των ενεργειών τους, θα μπορέσουν να δημιουργήσουν προϋποθέσεις για περαιτέρω πρόοδο στις διαδικασίες συμφιλίωσης των κομμάτων και η πολιτική διευθέτηση δεν θα τους προκαλέσει βλάβη», τόνισε ο ειδικός εκπρόσωπος της Κίνας.
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr