Παρασκευή, 8 Νοεμβρίου 2019

Δαμασκός: «Μαραθώνιος Ειρήνης για τη Συρία» από το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο ΑντιοχείαςΝοέμβριος 8, 2019. 21:52

Περισσότεροι από 1400 νέοι άνδρες και γυναίκες από διαφορετικές συριακές επαρχίες συμμετείχαν σήμερα στον Μαραθώνιο  «Ειρήνη για τη Συρία» που διοργανώθηκε με αφορμή την 25η επέτειο  από την ίδρυση του Τμήματος Οικουμενικών Σχέσεων και Ανάπτυξης του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου Αντιοχείας και Ανατολής.Οι συμμετέχοντες έτρεξαν συμβολικά σε μια  απόσταση 5 χιλιομέτρων  στο κέντρο της πρωτεύουσας της Συρίας.


Το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο για την εκδήλωση αυτή τόνισε ότι ο μαραθώνιος είναι ένα μήνυμα χαράς και ειρήνης που δείχνει σε όλον τον κόσμο ότι η Συρία μπορεί και τα καταφέρνει, στον πόλεμο της τρομοκρατίας ώστε να παραμείνει μια χώρα ειρήνης.


Επίσης, ο διευθυντής του τμήματος Οικουμενικών Σχέσεων, Αλέξιος,  αναφέρθηκε στη σημασία του μαραθωνίου, καθώς συμβολίζει τον αγώνα και τις θυσίες του Συριακού Αραβικού Στρατού για την κάλυψη όλων των συριακών εδαφών ώστε να ξαναγίνει η χώρα όπως ήταν πριν από τον τρομοκρατικό πόλεμο.


Στο τέλος του μαραθωνίου, τιμήθηκαν οι τρεις πρώτοι νικητές, όπως αναφέρει το συριακό πρακτορείο ειδήσεων.


Sana
--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr