Σάββατο, 16 Νοεμβρίου 2019

ΥΠΕΞ Σκοπίων: Το «Macedonia the GReat» υπονομεύει την αμοιβαία εμπιστοσύνηΝοέμβριος 16, 2019. 20:08

Σκόπια.

Το υπουργείο Εξωτερικών δεν ενημερώθηκε για την πρόθεση (της Ελλάδας) να αναπτύξει ή να προωθήσει το εμπορικό σλόγκαν «Macedonia the GReat» στη Θεσσαλονίκη.Τονίζει ότι αυτή η πράξη υπονομεύει την αμοιβαία εμπιστοσύνη.


«Εκτιμούμε ότι τα ζητήματα αυτά πρέπει να προσεγγίζονται μέσω του διαλόγου και με συμβουλευτική και εξειδικευμένη βοήθεια  διεθνούς ομάδας εμπειρογνωμόνων για εμπορικές ονομασίες, εμπορικά σήματα και προστασίας σημάτων.


Η μονομερής προσέγγιση θα μπορούσε να υπονομεύσει την αμοιβαία εμπιστοσύνη και να έχει αρνητικό αντίκτυπο στις προσπάθειες και τα αποτελέσματα που έχουν επιτευχθεί μέχρι στιγμής μεταξύ των δύο χωρών», αναφέρει το ΥΠΕΞ της Βόρειας Μακεδονίας.


Το σύνθημα «Macedonia the GReat» παρουσιάστηκε προσωπικά από τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη σε σύνοδο κορυφής της Θεσσαλονίκης, στην οποία προσκλήθηκε ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, σημειώνει το δημοσίευμα.
plusinfo.mk               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr