Λιβυκό δημοσίευμα: Η Αίγυπτος και η Ελλάδα συμφωνούν ότι είναι παράνομη η συμφωνία Τουρκίας- Λιβύης



Δεκέμβριος 1, 2019. 18:11

Ο εκπρόσωπος του αιγυπτιακού υπουργείου Εξωτερικών, Αχμέντ Χάφεζ, δήλωσε ότι ο υπουργός Σάμεχ Σούκρι, συμφώνησε με τον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Δένδια, ότι είναι παράνομες  οι υπογραφές  των δύο μνημονίων με την Τουρκία για τις θαλάσσιες περιοχές και την ασφάλεια και τη στρατιωτική συνεργασία, γράφει η αραβική της Λιβύης Αλ Ουασάτ.



Αυτό ήταν το αποτέλεσμα των συνομιλιών μεταξύ του Αιγύπτιου Υπουργού Εξωτερικών Σάμεχ Σκούκρι και του Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκου Δένδια, την Κυριακή στο Κάιρο, σχετικά με τους τρόπους ενίσχυσης των διμερών σχέσεων σε διάφορους τομείς και περιφερειακά και διεθνή ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος, ιδίως στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας και της παράνομης μετανάστευσης.


Ο Χάφεζ διευκρίνισε ότι ο υπουργός Σάμεχ Σούκρι συζήτησε με τον Έλληνα ομόλογό του όλα τα περιφερειακά ζητήματα και τους τρόπους αντιμετώπισης των εξελίξεων στην περιοχή, ιδιαίτερα των διαδοχικών εξελίξεων στη λιβυκή αρένα, στην οποία το τελευταίο ήταν η υπογραφή δύο μνημονίων μεταξύ της Άγκυρας και του πρωθυπουργού της Λιβύης Φαγιέζ Αλ Σάρατζ.


Ο Χάφεζ επιβεβαίωσε ότι οι δύο υπουργοί συμφώνησαν στο παράνομο της υπογραφής του μνημονίου, μια δραστηριότητα που βρίσκεται εκτός του πλαισίου των εξουσιών που παρέχονται στη Συμφωνία Σχιράτ, επισημαίνοντας ότι η συνάντηση επανεξέτασε επίσης «την τουρκική αρνητική παρέμβαση στις υποθέσεις της Λιβύης σε αντίθεση με τις πολιτικές προσπάθειες διευθέτησης της κρίσης στη Λιβύη».


alwasat.ly


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr