Σερβία: Ο Βούτσιτς αναγγέλλει μεταρρυθμίσεις στο στρατό και αναστολή αγορών νέων όπλων



Δεκέμβριος 3, 2019. 15:37

Βελιγράδι.

Η ηγεσία της Σερβίας αποφάσισε να αναστείλει περαιτέρω αγορές όπλων και να δώσει προτεραιότητα στην στρατιωτική μεταρρύθμιση, δήλωσε ο πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του ηγέτη της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο.



Ο Λουκασένκο βρίσκεται στο Βελιγράδι για διήμερη επίσκεψη. Την Τρίτη μετά από συνομιλίες κεκλεισμένων των θυρών, οι δύο ηγέτες προέβησαν σε δηλώσεις.


«Πήραμε μια απόφαση, μίλησα με τον υπουργό Άμυνας Αλεξάνταρ Βουλίν και τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Μίλαν Μωυσίλοβιτς, ότι θα ξεκινήσουμε μια πρόσθετη μεταρρύθμιση του στρατού μας, θα τον καταστήσουμε ακόμη πιο γρήγορο με τη συστημική έννοια αλλά όχι με την έννοια της αγοράς όπλων, δηλαδή, θα αναστείλουμε τις αγορές όπλων», δήλωσε ο πρόεδρος της Σερβίας.


Η Σερβία είναι ο μεγαλύτερος εισαγωγέας ρωσικών όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ευρώπη. Νωρίτερα, η δημοκρατία αγόρασε επτά ελικόπτερα Mi-17 και Mi-35 από τη Ρωσία και έλαβε, επίσης, δώρο έξι μαχητικά αεροσκάφη MiG-29 και δέκα θωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού BRDM-2MS. 

Το Βελιγράδι έχει, επίσης, παραγγείλει το πυραυλικό σύστημα ‘Pantsir-S’.


Τον Οκτώβριο ο Βούτσιτς  δήλωσε ότι η Σερβία επιθυμεί να αποκτήσει το ρωσικό σύστημα αεράμυνας S-400, ως μέρος των ενόπλων δυνάμεών της, αλλά μέχρι στιγμής δεν μπορεί να αντέξει οικονομικά την αγορά του.


ria.ru


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr