Τετάρτη, 4 Δεκεμβρίου 2019

Βούτσιτς: Το ΝΑΤΟ δεν θα μας βομβάρδιζε αν ο Πούτιν, τότε, ήταν πρόεδροςΔεκέμβριος 4, 2019. 17:31


Ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς δήλωσε σήμερα μετά τη συνάντηση με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν ότι οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών είναι εξαιρετικές και ότι η Σερβία βασίζεται στην υποστήριξη της Ρωσίας σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς, όπως και η Ρωσία στη σερβική υποστήριξη.Ο Βούτσιτς δήλωσε στους δημοσιογράφους στο Σότσι, μετά τη συνάντηση με τον Πούτιν, ότι η Σερβία δεν ψήφισε καμία διεθνή πράξη ενάντια της Ρωσίας.  

Είπε ότι οι άνθρωποι στη Σερβία «εκτιμούν περισσότερο τον Πούτιν από κάποιους πρώην ηγέτες της Ρωσίας».


Μάλιστα,  ο Βούτσιτς δήλωσε ότι η Σερβία «δεν θα είχε βομβαρδιστεί το 1999 εάν ο Πούτιν ήταν τότε στην εξουσία στη Ρωσία».


Αναφερόμενος στο Κοσσυφοπέδιο, δήλωσε ότι «η αλβανική πλευρά προσπαθεί να κερδίσει την αναγνώριση χωρίς η Σερβία να πάρει τίποτε».


Εστιάζοντας στις διμερείς σχέσεις Ρωσίας – Σερβίας, είπε ότι η συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών αυξάνεται και πρόσθεσε ότι έχει λάβει διαβεβαιώσεις από τον πρόεδρο Πούτιν ότι η Σερβία θα μπορέσει να αγοράσει πρόσθετες ποσότητες αερίου ανεξάρτητα από τις συνομιλίες μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, σημειώνει η σερβική Beta.politika.rs
--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr