Τετάρτη, 4 Δεκεμβρίου 2019

Η Βουλγαρία αντικαθιστά τους κινητήρες σε οκτώ μαχητικά αεροσκάφηΔεκέμβριος 4, 2019. 18:04

Σόφια.

Η κυβέρνηση έχει διαθέσει 16 εκατομμύρια λέβα για να αντικατασταθούν οι κινητήρες οκτώ μαχητικών αεροσκαφών.«Οκτώ αεροσκάφη θα αντικαταστήσουν τους κινητήρες τους, έτσι ώστε, οι πιλότοι μας να μπορούν να εκτελούν τα καθήκοντά τους και να είναι ασφαλείς», δήλωσε ο πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ στους δημοσιογράφους στην έναρξη της σημερινής κυβερνητικής συνόδου.


Τα χρήματα δίδονται για να επιτρέψουν στους Βούλγαρους πιλότους να εκτελούν τα καθήκοντά τους ομαλά και με ασφάλεια, τόνισε ο πρωθυπουργός.


Ο Μπορίσοφ δήλωσε επίσης ότι κατά τη διάσκεψη κορυφής του ΝΑΤΟ στο Λονδίνο, που συνεχίζεται και σήμερα, η Βουλγαρία θα παρουσιάσει και θα εξάρει όλα όσα έκανε ως μέλος της συμμαχίας.


Στα τέλη Αυγούστου του τρέχοντος έτους, το υπουργείο Άμυνας της Βουλγαρίας ανακοίνωσε ότι το πρώτο από τα οκτώ αεροσκάφη Su-25 είχε αναχωρήσει (στις 28 Αυγούστου) για επισκευή στην 558η αεροπορική βάση στο Μπαρανόβιτσι της Λευκορωσίας. 
Το μαχητικό αεροσκάφος θα επισκευασθεί και θα εξοπλιστεί με νέα συστήματα πλοήγησης.


dnes.dir.bg
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr