Ο ρωσικός στρατός εισήλθε στην πρώην 'πρωτεύουσα' του Ισλαμικού κράτους



Δεκέμβριος 9, 2019. 09:01

Ράκκα (Συρία)


Ρώσοι στρατιώτες μπήκαν για πρώτη φορά στην Ράκκα, η οποία εδώ και μερικά χρόνια ήταν η ‘πρωτεύουσα’ του Ισλαμικού κράτους.

Παρέδωσαν δύο χιλιάδες πακέτα τροφίμων στους ντόπιους. Στην πόλη ήρθαν επίσης και 

στρατιωτικοί γιατροί για να προσφέρουν βοήθεια υψηλής εξειδίκευσης σε όσους έχουν ανάγκη.


Σύμφωνα με τον Βλαντίμιρ Βαρνάφσκι, αξιωματούχο του Ρωσικού Κέντρου για τη Συμφιλίωση των Κομμάτων, η υποδομή της Ράκκας καταστράφηκε ολοσχερώς, στη διάρκεια της επιχείρησης για την απελευθέρωσή της, η οποία  πραγματοποιήθηκε από το Διεθνή Συνασπισμό υπό την ηγεσία των ΗΠΑ.


«Χιλιάδες πολίτες έχουν γίνει θύματα αδιάκριτων εναέριων επιθέσεων και του πυροβολικού. Η πόλη ακόμη δεν έχει ολοκληρώσει τις εργασίες για να καθαρίσει τα ερείπια, να καθαρίσει την περιοχή, υπάρχει έλλειψη καθαρού νερού, φαρμάκων και τροφίμων», δήλωσε ο Βαρνάφσκι.


Οι τρομοκράτες του ISIS είχαν καταλάβει τη Ράκκα (Ράκα) την άνοιξη του 2013, κατόπιν τουλάχιστον 250 χιλιάδες κάτοικοι εγκατέλειψαν την πόλη. 

Ένα χρόνο αργότερα ανακηρύχθηκε πρωτεύουσα του Ισλαμικού κράτους και έγινε, πραγματικά, το οχυρό των τζιχαντιστών.


Τον Οκτώβριο του 2017, η πόλη απελευθερώθηκε μετά από μια μεγάλη επιχείρηση των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων με την υποστήριξη της αεροπορίας του διεθνούς συνασπισμού.


Στη διάρκεια των μαζικών βομβαρδισμών και ενεργειών των αμερικανικών και κουρδικών δυνάμεων, καταστράφηκε η πόλη εντελώς.


Μάλιστα, το υπουργείο Εξωτερικών της Συρίας είχε χαρακτηρίσει τις ενέργειες αυτές του Συνασπισμού ως γενοκτονία, σημειώνει το Ria Novosti.



               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr