Ria Novosti: Η Τουρκία επικρίνει αρκετές χώρες για υποστήριξη του Χαφτάρ στη Λιβύη



Δεκέμβριος 24, 2019. 19:58

Άγκυρα.

Η παροχή στρατιωτικής βοήθειας από αρκετές χώρες, μεταξύ αυτών και της Ρωσικής Ομοσπονδίας, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και της Αιγύπτου προς τον Εθνικό Στρατό της Λιβύης που βρίσκεται υπό την ηγεσία του Χαλίφα Χαφτάρ, δεν συμβάλλει στη διευθέτηση της κατάστασης στη Λιβύη, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Τούρκου Προέδρου Ιμπραήμ Καλίν, γράφει το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ria Novosti.



Το τουρκικό κοινοβούλιο επικύρωσε το Σάββατο,  το μνημόνιο στρατιωτικής συνεργασίας που συνήφθη με την κυβέρνηση της Τρίπολης.


Νωρίτερα, ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, ανακοίνωσε τη δυνατότητα αποστολής τουρκικού στρατού στη Λιβύη, εάν προέβαινε σε αίτημα η κυβέρνηση της εθνικής συμφωνίας προς την Τουρκία.


«Από τον Απρίλιο, συνεχίζει να επιτίθεται στην Τρίπολη κατά παράβαση της κατάπαυσης του πυρός. Εκτός από την Τουρκία, κανείς δεν έχει δώσει προσοχή σε αυτό, αντίθετα, η Ρωσία, τα ΗΑΕ, η Αίγυπτος τροφοδοτούν με άρματα μάχης, οβίδες και άλλα όπλα εκεί, υποστηρίζοντας ανοικτά τον Χαφτάρ, αυτό δεν βοηθά στην επίλυση της κατάστασης», δήλωσε ο Καλίν στους δημοσιογράφους.


Πρόσθεσε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να υποστηρίζει τη «νόμιμη κυβέρνηση της Λιβύης που είναι αναγνωρισμένη από τη διεθνή κοινότητα», υπό την ηγεσία του Φαγιέζ αλ Σάρατζ.




               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr