«Ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης ελέγχει το 95 τοις εκατό της χώρας»

Ιανουάριος 27, 2020. 18:38


Τομπρούκ.

Το μέλος της Βουλής της Λιβύης Ιντρίς αλ Μουγράμπι, δήλωσε ότι η εκεχειρία στη Λιβύη είναι ‘εύθραυστη’, επισημαίνοντας ότι ο στρατός της Λιβύης έχει σημειώσει πολύ σημαντική πρόοδο προς την πρωτεύουσα, Τρίπολη.


Ο Μουγράμπι  είπε στο Σπούτνικ ότι ο στρατός της Λιβύης θα επιστρέψει άλλη μια φορά για να εξαλείψει τις πολιτοφυλακές, εξηγώντας ότι σήμερα ελέγχει το μεγαλύτερο μέρος της Λιβύης και ότι παρέμειναν μόνο η Μισράτα και η Τρίπολη, που αντιπροσωπεύουν το 5% της επικράτειας της Λιβύης.


Ο βουλευτής επιβεβαίωσε επίσης ότι ο στρατός δεν θα συμφωνήσει με την ανακωχή επειδή ο λαός είναι εντελώς ταυτισμένος με τον στρατό για να εξαλείψει τις «πολιτοφυλακές».


Στη συνάντηση των στρατιωτικών αξιωματούχων που προγραμματίζεται στη Γενεύη αυτήν την εβδομάδα, ο Μαγκρέμπι είπε:

«Ένοπλη ομάδα που ανήκει στην κυβέρνηση του Αλ Σάρατζ θέλει να ενταχθεί στον εθνικό στρατό, αλλά, αυτή αναμένεται να απορριφθεί από το στρατό επειδή δεν έχει επαρκή εμπειρία και προσόντα για να ενταχθεί σε αυτόν».

afrigatenews.net



Α.Β.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr