Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος: Στην Αλβανία ένοιωσα ανασφαλής…



Ιανουάριος 3, 2020. 21:30

Ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος δήλωσε ότι αισθάνθηκε ανασφαλής στην Αλβανία, προσθέτοντας ότι ακόμη και ο οδηγός του πληρώθηκε για να τον παρατήσει σε μια ερημική τοποθεσία…, γράφει αλβανικό δημοσίευμα.



Σε συνέντευξή του στο διεθνές εκκλησιαστικό πρακτορείο ειδήσεων, ο Αναστάσιος δήλωσε ότι ο οδηγός του ονόματι Τάκο, είχε πληρωθεί για να αφήσει την επικεφαλής της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας σε ερημική περιοχή.


«Ναι, τα σημάδια είναι ακόμη ορατά. Θυμάμαι τον οδηγό μου, τον Τάκο, ο οποίος μου είπε ότι του είχαν προσφέρει χρήματα για να με παρατήσει σε μια ερημική περιοχή. Χωρίς τη βοήθεια και τη δύναμη του Θεού, κανείς δεν μπορεί να κάνει ένα βήμα εδώ», δήλωσε ο επικεφαλής της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας.


Είπε, ακόμη, ότι ένοιωθε ανασφαλής στην Αλβανία, υπενθυμίζοντας την καθυστέρηση χορήγησης της αλβανικής υπηκοότητας.


«Μόλις πριν από δύο χρόνια κατάφερα να αποκτήσω την αλβανική υπηκοότητα. Αυτό δεν είναι τυχαίο. Υπήρχε μια περίεργη ανησυχία και φοβία εναντίον μου. Έτσι, εδώ είχα να αντιμετωπίσω τόσο την αποδοχή όσο και το φόβο, την αμφισβήτηση και την αβεβαιότητα. Αυτός είναι ο λόγος που λέω ότι αυτό που κάναμε εδώ είναι δέκα φορές μεγαλύτερο, διότι δεν έγινε σε κατάσταση ηρεμίας και ελευθερίας, αλλά έγινε σε περίοδο χιονιού και χιονοθύελλας», δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος.


Σύμφωνα με τον ηγέτη της Ορθόδοξης Εκκλησίας, οι συγκρούσεις μεταξύ των δύο χωρών έχουν επιδεινώσει τη θέση της Ορθόδοξης Εκκλησίας.


«Όποτε υπάρχει ένταση μεταξύ των δύο χωρών, εμείς είμαστε τα θύματα. Με την έννοια ότι οι εθνικιστικοί κύκλοι από μία και από την άλλη, με τον δικό τους τρόπο, με χτυπούσαν με σχόλια και άλλες αναφορές. Μερικές φορές σκέφθηκα ότι βρισκόμουν σε ένα φαράγγι, με τα καλάσνικοφ από τη μία πλευρά και το βαρύ πυροβολικό από την άλλη. Χωρίς τη βοήθεια του Θεού, τίποτε δεν μπορούσε να γίνει εδώ», είπε.


korcajone.al
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr