Λιβύη: Τα τρία βασικά σημεία του Πομπέο για τη Διάσκεψη του Βερολίνου



Ιανουάριος 17, 2020. 22:02

Βεγγάζη.

Στη διάσκεψη του Βερολίνου που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή για την επίλυση της κρίσης στη Λιβύη, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, θέτει τρία κύρια σημεία:



Τη συνέχιση της κατάπαυσης του πυρός στη Λιβύη, την απόσυρση όλων των ξένων δυνάμεων και την επιστροφή στην πολιτική διαδικασία υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών.


Ο Πομπέο διεξάγει περιοδεία σε αρκετές χώρες και θα συμμετάσχει στο συνέδριο για την κρίση στη Λιβύη στη γερμανική πρωτεύουσα, Βερολίνο, καθώς  είναι μέρος της κοινής προσπάθειας της Γερμανίας και των Ηνωμένων Εθνών.


Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας προγραμματίζει να συζητήσει με τους ηγέτες των άλλων χωρών, τονίζοντας τα τρία βασικά στοιχεία που έχει θέσει η χώρα του σχετικά με την κατάσταση στη Λιβύη. 

Συγχρόνως ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ αναφέρει ότι η Ουάσιγκτον προσπαθεί ‘να επιτύχει μια διαρκή παύση των εχθροπραξιών και πολιτική διευθέτηση που θα επιστρέψει σε όλους του Λίβυους να ζήσουν σε ένα πιο ειρηνικό μέλλον».


Al Wasat


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr