Αλβανία: Ο Αγιασμός των Υδάτων σε πόλεις της χώρας (φωτό)




Ιανουάριος 6, 2020. 15:12

Η μεγάλη χριστιανική εορτή των Θεοφανείων εορτάστηκε σήμερα με τον αγιασμό των υδάτων σε πολλές πόλεις της Αλβανίας. 


Ο αγιασμός των υδάτων με τη ρίψη του ιερού σταυρού στα ύδατα και η εύρεσή του από πιστούς στα παγωμένα νερά πραγματοποιήθηκε σε θάλασσα, σιντριβάνια και ποτάμια της γειτονικής χώρας.


«Στην Αυλώνα η ιερέας Κωνσταντίνος του ναού του  Αγίου Θεοδώρου έριξε το σταυρό στη θάλασσα, τον οποίο έπιασε ο Κλόντιαν Σάνι, ο οποίος αφιέρωσε την ευλογία του σε όλους τους Ορθόδοξους πιστούς».


Στην Κορυτσά τον ιερό σταυρό έπιασε ο Θωμάς Μέξι. Η τελετή έγινε στο σιντριβάνι της πόλης.


Στους Αγίους Σαράντα, μετά τη λειτουργία από τον μητροπολίτη Αργυρόκαστρου Δημήτριο στο ναό του Αγίου Χαραλάμπους, ο αγιασμός των υδάτων έγινε στη θάλασσα. Τον σταυρό έπιασε ο Τηλέμαχος Παπάς.


Στην πόλη Φιέρ η τελετή ξεκίνησε από την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου καταλήγοντας στο σιντριβάνι της πόλης όπου έγινε η ρίψη του σταυρού για τον αγιασμό των υδάτων. Το σταυρό έπιασε ο Αθανάσιος Νταβίδι.


Στο Αργυρόκαστρο τα Θεφάνεια γιορτάστηκαν στο Ναό της Γέννησης του Χριστού και ο σταυρός ρίχτηκε  στον ποταμό Δρίνο από τον ιερέα Θεόδωρο. Τον έπιασε στα παγωμένα νερά ο Θανάσης Κότσι.


Στο Μπεράτι η Θεία Λειτουργία πραγματοποιήθηκε στο ναό του Αγίου Δημητρίου στο κέντρο της πόλης και ο σταυρός για τον αγιασμό των υδάτων ρίχτηκε στον ποταμό Άψο ή Οσούμ. Τον έπιασε ο Φερντινάντ Τζιμιτίκου.
--

Ν.Π.

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr