Μόσχα: Εξοργίστηκε ο Σεργκέι Λαβρόφ με τον Χαφτάρ- Ποιοι τον έπεισαν να αποχωρήσει


  
Ιανουάριος 14, 2020. 18:34

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ εξοργίστηκε από την αποχώρηση του απόστρατου στρατηγού Χαλίφα Χαφτάρ από το τραπέζι του διαλόγου στη Μόσχα, γράφει «Arabi 21».



Το δημοσίευμα που επικαλείται την τουρκική «Haber Turk» αναφέρει ότι αξιωματούχοι που συμμετείχαν στη συνάντηση της Μόσχας για την υπογραφεί της εκεχειρίας στη Λιβύη, δήλωσαν ότι η Αίγυπτος και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα πίεσαν τον Χαφτάρ να αποσυρθεί από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων στη ρωσική πρωτεύουσα.


Πηγές ανέφεραν ότι στις συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν στη Μόσχα, έλαβαν μέρος και διπλωμάτες και επικεφαλής μυστικών υπηρεσιών της Αιγύπτου και των Εμιράτων.


Οι πηγές υπογράμμισαν ότι «η συμμετοχή των ΗΑΕ και της Αιγύπτου στις διαπραγματεύσεις ήταν ένα μεγάλο λάθος και ότι οι μυστικές υπηρεσίες της Αιγύπτου και των ΗΑΕ προκάλεσαν τον  Χαφτάρ και τον κατεύθυναν εσφαλμένα».


Οι ίδιοι αξιωματούχοι ανέφεραν ότι ο Χαφτάρ έδωσε το στίγμα της αποτυχίας των διαπραγματεύσεων λαμβάνοντας μία θέση αντίθετη προς τη συμφωνία που επιτεύχθηκε, παρά την υπόσχεσή του στη Ρωσία πριν μεταβεί στη Μόσχα ότι θα την υπογράψει.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr