Σπασόφσκι: Συζήτησα με τον Οικουμενικό Πατριάρχη για τη «Μακεδονική Ορθόδοξη Εκκλησία»



Ιανουάριος 14, 2020. 19:01

Σκόπια.

«Στη συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, εξέφρασα την ελπίδα ότι θα συνεχίσει, με πνεύμα ανεκτικότητας και κατανόησης, να προωθεί το διάλογο για να βρει λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τόσο η Ορθοδοξία όσο και οι πιστοί», δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Όλιβερ Σπασόφσκι.


«Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από τη συνάντηση, που ενθαρρύνθηκε από την υπόσχεση ότι η αμοιβαία επικοινωνία μας θα συνεχισθεί και ότι θα αρχίσει ένας δυναμικός διάλογος εντός του Οικουμενικού Πατριαρχείου, προκειμένου να ξεπεραστούν τα προβλήματα που έχει η «Μακεδονική Ορθόδοξη Εκκλησία», δήλωσε ο Σπασόφσκι σε ερώτηση στη σημερινή συνέντευξη Τύπου σχετικά με τη χθεσινή του συνάντηση με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο στην Κωνσταντινούπολη.


Η συνάντηση αυτή, όπως πρόσθεσε ο πρωθυπουργός της μεταβατικής κυβέρνησης, ήρθε ως πρωτοβουλία που ξεκίνησε πέρυσι από την κυβέρνηση και αποσκοπούσε στην καθιέρωση μια δυναμικής άμεσης επικοινωνίας με το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως.


Είχαμε μακρά και ευχάριστη συνομιλία με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο. Κάλεσα τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο να επισκεφθεί τη Βόρεια Μακεδονία, να συναντηθεί με τους πιστούς και είναι μεγάλη τιμή τόσο για τους πιστούς όσο και για την Ορθόδοξη Εκκλησία της Βόρειας Μακεδονίας, πρόσθεσε ο Σπασόφσκι.


ΜΜΕ Σκοπίων


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr