Λιβύη: Αντιθέσεις Αμερικανικής πρεσβείας και Λίβυων για την παύση εξαγωγών πετρελαίου



Ιανουάριος 21, 2020. 15:29

Η Αμερικανική πρεσβεία, σήμερα Τρίτη 21 Ιανουαρίου, εξέφρασε τη βαθιά της ανησυχία για την παύση των δραστηριοτήτων της Εθνικής Εταιρείας Πετρελαίου, τονίζοντας ότι αυτό μπορεί να απειλήσει την επιδείνωση της ανθρωπιστικής κρίσης στη Λιβύη και να προκαλέσει περιττές ταλαιπωρίες  στο λαό, όπως σημειώνει η Libya 24.



Επιπλέον, η αμερικανική διπλωματική αντιπροσωπεία στην επίσημη ιστοσελίδα της ζητά να ξαναρχίσουν αμέσως οι εργασίες της Εθνικής Επιχείρησης Πετρελαίου.


Σε αντίθεση με την έκκληση αυτή, ορισμένοι σεΐχηδες  των φυλών, ανακοίνωσαν ότι το κλείσιμο των πετρελαϊκών πεδίων είναι μια μορφή διαμαρτυρίας  ενάντια στην κυβέρνηση  εθνικής συμφωνίας της Τρίπολης, που λαμβάνει κέρδη για να ενισχύσει, να στρατολογήσει και να χρηματοδοτήσει τα απομεινάρια των μισθοφόρων των Τούρκων στη Συρία και τους ‘τακφίρι’ (τζιχαντιστές) για να πολεμήσουν τους Λίβυους.


Επιπρόσθετα,  ο πρώην διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Λιβύης, Ραζάμπ αλ Μασαλάτι, κάλεσε την Τρίτη για την συνέχιση της διακοπής του πετρελαίου.


Ο Αλ Μασαλάτι στη σελίδα του στο Facebook ανέφερε ότι εάν πρόκειται η συνεχιζόμενη διακοπή εξαγωγής πετρελαίου να καταστρέψει το υπάρχον σύστημα διακίνησης, τότε αυτή πρέπει να συνεχισθεί και δεν υπάρχει κανένας φόβος για το λαό της Λιβύης.


Τη Δευτέρα ο επικεφαλής της μη διαπιστευμένης κυβέρνησης της Τρίπολης, Φαγιέζ αλ Σάρατζ ισχυρίστηκε ότι ο Χαφτάρ έκλεισε τις πετρελαιοπηγές  αγνοώντας τις λαϊκές απαιτήσεις, ενώ αποσιώπησε ότι αυτοί που ζημιώνονται από την παύση αυτή είναι οι απεσταλμένοι της Τουρκίας, Σύριοι μισθοφόροι, που ελέγχουν την πρωτεύουσα με στόχο  να θέσουν υπό κατοχή τη χώρα.


libya24.tv


--
Α.Β.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr