Η Hyundai αναστέλλει την παραγωγή αυτοκινήτων στην Τουρκία



Ιανουάριος 16, 2020. 20:33

Η νοτιοκορεάτικη γιγάντια αυτοκινητοβιομηχανία Χιουντάι (Hyundai) ανέστειλε την παραγωγή στο εργοστάσιό της στην επαρχία Κοτσάελι.



Το εργοστάσιο της Χιουντάι στη Σμύρνη θα σταματήσει την παραγωγή αυτοκινήτων και επαγγελματικών οχημάτων για ένα μήνα, από τις 20 Ιανουαρίου έως τις 6 Φεβρουαρίου και στη συνέχεια από τις 30 Μαρτίου έως τις 13 Απριλίου, γράφει η τουρκική «Ντουνιά».


Σύμφωνα με το δημοσίευμα, χωρίς να διευκρινισθούν οι λόγοι, οι δύο θυγατρικές της Χιουντάι στην Τουρκία, η Hyundai Mobis και η Hyundai Glovis θα κλείσουν επίσης προσωρινά.


Οι λόγοι προφανώς είναι η οικονομική ύφεση που ξέσπασε τον Αύγουστο του 2018, όταν η  τουρκική λίρα έπεσε σε χαμηλά επίπεδα έναντι του δολαρίου, γεγονός που οδήγησε σε υψηλότερο πληθωρισμό και επιτόκια, καθώς και σε χαμηλότερη εμπιστοσύνη των καταναλωτών.


Η εταιρεία Hyundai Turkey  ζήτησε από την Άγκυρα να καταβάλει βραχυπρόθεσμες αποζημιώσεις στους εργαζομένους και σχεδιάζει να εργάζονται οι υπάλληλοί της σε διαστήματα 15 ημερών τους επόμενους μήνες, αναφέρει η εφημερίδα. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα  τη μείωση του μισθού τους.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr