Η Ελβετία απαγόρευσε την είσοδο στον επικεφαλής του «Αλβανικού Εθνικού Στρατού»



Φεβρουάριος 2, 2020. 19:26

Βέρνη.

Ο  Γκαφούρ Αντίλι απελάθηκε από την Ελβετία το 2003. Αυτός,  ως πρώην πρόσφυγας, είχε δημιουργήσει μια οργάνωση στην Ελβετία εναντίον  των Σέρβων και των Σλάβων στα Βαλκάνια. 


Ο Αλβανός εθνικιστής που κατάγεται από τη Βόρεια Μακεδονία, παραμένει ανεπιθύμητος από την Ελβετία. “Un nationaliste albanais reste interdit de séjour", αναφέρουν οι ελβετικές εφημερίδες όπως σημειώνει η αλβανική ιστοσελίδα του Πρέσεβο.


Η Ομοσπονδιακή Αστυνομική Υπηρεσία (fedpol) απέρριψε αίτημα άρσης της απαγόρευσης εισόδου από το 2003, ωστόσο έχει τη δυνατότητα προσφυγής κατά της απόφασης αυτής.


Ο Γκαφούρ Αντίλι ήταν ο αρχηγός του Αλβανικού Εθνικού Στρατού. 

Ο Αντίλι συνελήφθη στην Αλβανία τον Ιούλιο του ίδιου έτους και απελευθερώθηκε λίγους μήνες αργότερα.


Η οργάνωση «Αλβανικός Εθνικός Στρατός» πραγματοποίησε δραστηριότητες στα Βαλκάνια με σκοπό τη δημιουργία μιας Μεγάλης Αλβανίας. 

Ανέλαβε την ευθύνη σε μια σειρά επιθέσεων, στις οποίες έχασαν τη ζωή τους περίπου 25 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας της Βόρειας Μακεδονίας και της Σερβίας από το 2001.


Στις αρχές του 2003, ο λεγόμενος Αλβανός Εθνικός Στρατός κήρυξε ένοπλο αγώνα εναντίον της Βόρειας Μακεδονίας, της Σερβίας και του Μαυροβουνίου. 


Η αντιπροσωπεία του ΟΗΕ στο Κοσσυφοπέδιο χαρακτήρισε την ομάδα ως "τρομοκρατική οργάνωση".


“Presheva Jonë”
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr