Πολλαπλές εκτοξεύσεις πυραύλων από τη Γάζα στο Ισραήλ


 
Φωτό: Times of Israel


Φεβρουάριος 24, 2020. 18:32

Οι μαχητικές ομάδες στη Γάζα προέβησαν σε πολλαπλές εκτοξεύσεις ρουκετών στο νότιο Ισραήλ κατά τη διάρκεια της Δευτέρας, μερικές δεν αντιμετωπίστηκαν από το αμυντικό σύστημα του Iron Dome του Ισραήλ και μάλιστα  μία από αυτές έπεσε στο προαύλιο  ενός νηπιαγωγείου, όπως σημειώνει αιγυπτιακό δημοσίευμα.



Σύμφωνα με το δημοσίευμα, δεν υπήρξαν ατυχήματα, αλλά όπως σημειώνεται οι συνεχείς εκτοξεύσεις ρουκετών από χθες, Κυριακή, απειλούν για ένα νέο γύρο εχθροπραξιών μόλις μια εβδομάδα πριν από την έναρξη του εκλογικού έτους.


Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου απείλησε του ηγέτες της Χαμάς στη Γάζα με έναν ‘πόλεμο’, εάν συνεχίσει νέο γύρο εκτόξευσης πυραύλων, ανεβάζοντας τη ρητορική του εν μέσω της προεκλογικής περιόδου.


 Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του στρατού, ο Νετανιάχου δήλωσε ότι μετέφερε ένα μήνυμα στη Χαμάς, ότι αν δεν σταματήσουν οι μαχητές της Γάζας τις επιθέσεις, το Ισραήλ θα απαντήσει άμεσα στη Χαμάς.


Μάλιστα, η συνέντευξη του Νετανιάχου διακόπηκε όταν οι σειρήνες άρχισαν να προειδοποιούν για εισερχόμενους πυραύλους, καθώς οι Παλαιστίνιοι άρχισαν πάλι τις εκτοξεύσεις πυραύλων μετά από μια ηρεμία το πρωί.


Ο ισραηλινός στρατός  δήλωσε ότι εντόπισε 14 πυραύλους που πυροδοτήθηκαν σε διάστημα μια ώρας από τους οποίους οι 12 αναχαιτίστηκαν. Λίγο αργότερα ο στρατός άρχισε να χτυπά θέσεις των μαχητών στη Γάζα.

Foto: aljazeera.com
Η ομάδα της Ισλαμικής Τζιχάντ της Γάζας εκτόξευσε τουλάχιστον 20 πυραύλους την Κυριακή μετά  το θάνατο ενός παλαιστίνιου μαχητή από τις ισραηλινές δυνάμεις, καθώς είχε προσπαθήσει να τοποθετήσει βόμβα κατά μήκος του φράγματος Ισραήλ- Γάζας και στη συνέχεια μετέφεραν το σώμα του με μπουλντόζα.


Η εικόνα εξόργισε τους Παλαιστινίους που άρχισαν να εκτοξεύουν πυραύλους. Το Ισραήλ ανταποκρίθηκε χτυπώντας στόχους μαχητών στη Γάζα και τη Συρία.

Προληπτικά, τα σχολεία έκλεισαν στις ισραηλινές περιοχές που γειτνιάζουν με τη Γάζα και περιορίστηκαν οι δημόσιες συγκεντρώσεις.


--