Κοσσυφοπέδιο: Οι Αμερικανοί δεν υποστηρίζουν τα μέτρα του Αλμπίν Κούρτι για τη Σερβία



Φεβρουάριος 28, 2020. 08:32


«Δεν υποστηρίζουμε τα μισά μέτρα του πρωθυπουργού Κούρτι για την αναστολή των φόρων στα εμπορεύματα από την κεντρική Σερβία.



Αυτό δήλωσε ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ για το διάλογο μεταξύ Βελιγραδίου – Πρίστινα, Ρίτσαρντ Γκρένελ, σύμφωνα με το σερβικό B92.


Επίσης, η Express του Κοσσυφοπεδίου σημειώνει ότι ο Γκρένελ  αντέδρασε άμεσα μετά τη σημερινή ανακοίνωση του Αλμπίν Κούρτι για μερική και υπό όρους άρση των δασμών για τα εμπορεύματα από τη Σερβία.


Από την άλλη πλευρά, ο πρωθυπουργός Κούρτι δήλωσε ότι η αρχή της άρσης των δασμών, αρχής γενομένης από την εισαγωγή πρώτων υλών είναι «σημάδι καλής θέλησης».


«Είναι ένδειξη της ετοιμότητας μας να ξεκινήσουμε μια πραγματική λύση σε οικονομικές, εμπορικές και πολιτικές διαμάχες με τη Σερβία», δήλωσε ο Κούρτι.


Κάλεσε, ακόμη, τις σερβικές αρχές να απαντήσουν στην απόφαση του Κοσσυφοπεδίου και να δεσμευθούν ότι θα σταματήσουν την εκστρατεία ακύρωσης της αναγνώρισης της ανεξαρτησίας του Κοσσυφοπεδίου.


We do not support Prime Minister Kurti’s half measure. Our position is quite clear: the tariffs must be completely dropped. Mr Kurti is making a serious mistake - and that was made clear to President Thaci at the White House today.

1,973 people are talking about this


--