Τρίτη, 4 Φεβρουαρίου 2020

Izvestia: Η Τουρκία χρηματοδοτεί τους τρομοκράτες της ‘αλ Νούσρα’Φεβρουάριος 4, 2020. 08:26

Η Τουρκία συμβάλει στις δραστηριότητες της τρομοκρατικής οργάνωσης Τζαμπχάτ Φατ αλ Σάμ (πρώην Τζαμπχάτ αλ Νούσρα), δήλωσαν  μαχητές που συνελήφθησαν από το συριακό στρατό στο Χαλέπι, γράφει η ρωσική εφημερίδα Ιζβέστια.«Είμαστε κρατούμενοι από  τους Τούρκους αστυνομικούς και μου είπαν ότι αν δεν δουλέψω για αυτούς και δεν πολεμήσω από την πλευρά της Τζαμπχάτ αλ Νούσρα, θα σκοτώσουν ή θα συλλάβουν την οικογένειά μου",  όπως ανέφερε στο Tass ένας από τους κρατούμενους από την Τίμπνή, ο  Μαχμούτ αλ Ναντζίμ. 


Σύμφωνα με τον ίδιο, οι Τούρκοι του έδωσαν μισθό 100 δολαρίων και οι συγγενείς του στάλθκαν σε στρατόπεδο προσφύγων, όπου είναι όμηροι.


«Μου είπαν ότι ενώσω πολεμάω με την Τζαμπχάτ αλ Νούσρα, η οικογένεια είναι ασφαλής", δήλωσε ο αλ Ναντζίμ, προσθέτοντας ότι η χρηματοδότηση της ομάδας προέρχεται από την Τουρκία και τη Σαουδική Αραβία.


Σύμφωνα με έναν άλλο κρατούμενο, τον Χουσεΐν Αμπντέλ Αζίζ, που συνελήφθη κατά την υποχώρηση από τουρκικό παρατηρητήριο της περιοχής Ρασιντίν:

«Η οικογένειά μου δεν είχε αρκετά χρήματα για φαγητό. Οι Τούρκοι στρατολόγησαν τους άνδρες και τους έδωσαν χρήματα. Γράφτηκα και εγώ. Στη συνέχεια πολέμησα σε διάφορες ομάδες,  στην Αχράμ αλ Σάμ, τον ‘Ελεύθερο Συριακό Στρατό, στην Νουρ αλ Ντιν αλ Ζίνκι, όλες αυτές οι ομάδες είναι μέρος της Τζαμπχάτ αλ Νούσρα», δήλωσε ο Αμπντέλ Αζίζ.


Σύμφωνα με τον ίδιο, οι εξτρεμιστές έχουν προσλάβει μαχητές από το Αφγανιστάν και το Πακιστάν.
Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι στις 3 Φεβρουαρίου, η Τουρκία δεν έστειλε άνδρες του τουρκικού στρατού για την κοινή περιπολία με τη Ρωσία στη Συρία, με αποτέλεσμα η ρωσική πλευρά να κάνει την περιπολία μόνη της.


iz.ru


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr