Τούρκος καθηγητής: Στην Τουρκία μπορεί να μολυνθούν 32 εκατ. άνθρωποι από τον κορωνοϊό



Μάρτιος 24, 2020. 19:40

Ο αριθμός θανάτων από τον κορωνοϊό στην Τουρκία αυξάνεται. Η κυβέρνηση έχει θέσει περιορισμούς στην κυκλοφορία των πολιτών άνω των 65 ετών και αυτών με χρόνιες ασθένειες.



Ο καθηγητής Δρ Ονούρ Μπασέρ ειδικός στην οικονομία της Υγείας του πανεπιστημίου του Michigan, απαντώντας σε ερώτηση της Deutsche Welle, δήλωσε πως η απαγόρευση ηλικίας άνω των 65 ετών είναι ανεπαρκής.


«Οι 65 ετών και άνω ανέρχονται περίπου στα 7,5 εκατομμύρια ανθρώπους στην Τουρκία. Μόνοι ζούνε ένα εκατομμύριο, οι υπόλοιποι 6,5 εκατομμύρια άνθρωποι ζούνε με τις οικογένειές τους», δήλωσε ο Μπασέρ προσθέτοντας ότι αυτοί είναι πιθανόν να μολυνθούν από τα μέλη της οικογένειας τους που βγαίνουν έξω. Τόνισε ότι πρέπει να ληφθούν πιο δραστικά μέτρα.


Σύμφωνα με τον ίδιο οι μακροπρόθεσμες πιθανότητες είναι ότι 32 εκατομμύρια άνθρωποι στην Τουρκία θα επηρεαστούν από τον κορωνοϊό και αυτοί που θα πεθάνουν ο αριθμός τους κυμαίνεται από 150 χιλιάδες έως 600 χιλιάδες άνθρωποι.


Ο Μπασέρ δήλωσε ότι «θα χρειαστούν τουλάχιστον 320 χιλιάδες αναπνευστήρες, και εάν οι ασθενείς δεν έχουν πρόσβαση στο μηχάνημα αυτό, το ποσοστό θνησιμότητας μπορεί να φθάσει το 90 τοις εκατό».


Ο ίδιος επεσήμανε ότι οι δαπάνες της Τουρκίας για την Υγεία είναι οι χαμηλότερες στις χώρες του ΟΟΣΑ προσθέτοντας ότι η Τουρκία δεν είναι έτοιμη σε μια τέτοια πανδημία ώστε να έχει διαθέσιμο προϋπολογισμό.




--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr