Πρόεδρος Κοσόβου στην κυβέρνηση: Αρκετά έχετε υπονομεύσει τις σχέσεις μας με τις ΗΠΑ



 Μάρτιος 10, 2020. 18:22

«Υπονομεύσατε σημαντικά την ιδιαίτερη σχέση μας με τις Ηνωμένες Πολιτείες, χωρίς τις οποίες δεν θα είχαμε ούτε ελευθερία, ούτε κράτος, ούτε μέλλον. Αυτή η προσέγγιση αμφισβητεί, επίσης, το μέλλον του κράτους μας», δήλωσε ο πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου, Χασίμ Θάτσι απευθυνόμενος στην κυβέρνηση,  μετά τις φωνές που ακούγονται ότι οι ΗΠΑ δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντα τους.


Ο Θάτσι, προέτρεψε την κυβέρνηση του Αλμπίν Κούρτι να συγκληθεί και να λάβει αποφάσεις σύμφωνα με τις απαιτήσεις των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.


«Όλοι, οι επικεφαλής των θεσμικών οργάνων, των πολιτικών ηγετών ή των κυβερνήσεων μπορούν να αντικατασταθούν. Μόνο οι σχέσεις με τις ΗΠΑ είναι ζωτικής σημασίας και αναντικατάστατες για τη Δημοκρατία του Κοσόβου. Η αντιπαράθεση με τις ΗΠΑ είναι πολύ επιβλαβής και αποτελεί αδιαμφισβήτητο λάθος στη σύγχρονη ιστορία του Κοσσυφοπεδίου», αναφέρει ο Θάτσι.


Ήδη ακούγονται φωνές στις ΗΠΑ να εξετασθεί  εκ νέου η παρουσία των αμερικανικών δυνάμεων στο Κοσσυφοπέδιο και αυτό εγείρει ανησυχίες στους πολιτικούς της Πρίστινα, σύμφωνα με το αλβανικό δημοσίευμα, που παρουσιάζει δηλώσεις του γερουσιαστή Πέρντιου.

--