Στην Αλβανία: Μουσουλμανικές δεήσεις για τους Τούρκους στρατιώτες που σκοτώθηκαν στο Ιντλίμπ



Μάρτιος 10, 2020. 17:51

Στο τζαμί του Προφήτη στη διοικητική περιφέρεια των Τιράνων πραγματοποιήθηκαν προσευχές  αφιερωμένες στους Τούρκους στρατιώτες που σκοτώθηκαν στη Συρία.



Η μουσουλμανική εκδήλωση έγινε υπό την αιγίδα της τουρκικής πρεσβείας  στα Τίρανα, του Γραφείου Συμβούλων Θρησκευτικών Υποθέσεων της τουρκικής πρεσβείας και με την πρωτοβουλία και την στήριξη του Ιδρύματος ‘AlSAR’ (fondacioni i të ardhmes shqiptare) για τη μνήμη των Τούρκων στρατιωτών που σκοτώθηκαν στη Συρία.


Στη μουσουλμανική δέηση παρών ήταν ο πρέσβης της Τουρκίας στα Τίρανα, Μουράτ Αχμέτ Γιουρούκ, υπάλληλοι θεσμικών οργάνων της χώρας, πιστοί μουσουλμάνοι, ιμάμηδες της περιοχής και της πρωτεύουσας, Τούρκοι πολίτες που ζουν στην Αλβανία καθώς και πολλοί κάτοικοι των Τιράνων.


Ο πρόεδρος του Ιδρύματος ‘AlSAR’, Μεχντί Γκούρα εξέφρασε τα συλλυπητήρια  του με επίσημο μήνυμα στην πρεσβεία της Τουρκίας και μέσω αυτής στον φίλο τουρκικό λαό.


Το μήνυμα αναφέρονταν στο βαθύ πόνο που ένιωσε όταν άκουσε τα νέα για την απώλεια της ζωής των Τούρκων στρατιωτών στο Ιντλίμπ, όπως σημειώνει το δημοσίευμα.









--