Ιταλικό εμπορικό πλοίο εμποδίστηκε να ελλιμενιστεί στην ανατολική Λιβύη



Μάρτιος 11, 2020. 21:36


Το Επιχειρηματικό Τμήμα της Λιβυκής εταιρείας για λιμάνια πετρελαίου, εμπόδισε το Σάββατο ένα φορτηγό πλοίο που προέρχεται από την Ιταλία να ελλιμενιστεί στο πετρελαϊκό λιμάνι Ρας Λανούφ για την εκφόρτωση εξοπλισμού για πετρελαϊκή χρήση.



Το πλοίο δεν επετράπη να εισέλθει στο λιμάνι σύμφωνα με τις οδηγίες της Γενικής Διεύθυνσης Ασφάλειας Λιμένων, ως προληπτικό μέτρο για την αποτροπή της εισόδου του κορωνοϊού (Covid 19) στη Λιβύη, σύμφωνα με δήλωση της αρχής του λιμανιού Ρας Λανούφ.


Το ιταλικό πλοίο φορτώθηκε με πετρελαϊκό εξοπλισμό στην Ιταλία,  μέρος του οποίου εκφορτώθηκε στο λιμάνι της Τρίπολη, και στη συνέχεια συνέχισε το ταξίδι του προς το λιμάνι Ρας Λανούφ για να εκφορτώσει το υπόλοιπο φορτίο, για εταιρείες που λειτουργούν στη Λιβύη.


Όπως σημειώνεται, η Γενική Διοίκηση του Εθνικού Στρατού της Λιβύης, σε συντονισμό με την προσωρινή κυβέρνηση της Λιβύης, το υπουργείο Εσωτερικών και τις τοπικές αρχές, έκλεισε όλους τους χερσαίους, εναέριους και θαλάσσιους λιμένες και επίσης εμπόδισε την κίνηση ταξιδιωτών από και προς τη Λιβύη, με εξαίρεση την επιστροφή Λιβύων και την αποχώρηση αλλοδαπών από το έδαφος της Λιβύης.



The Address | Benghazi – Libya


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr