Εισηγητής Κοσσυφοπεδίου στην ΕΕ: Ο εταίρος του Αλμπίν Κούρτι θέλει να ρίξει την κυβέρνηση





Μάρτιος 19, 2020. 19:23

Η εισηγήτρια για το Κοσσυφοπέδιο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Βιόλα φον Κραμόν, κάλεσε το κόμμα LDK (Δημοκρατική Ένωση Κοσσυφοπεδίου) να ακυρώσει τη διαδικασία ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση του Αλμπίν Κούρτι.



Σύμφωνα με την φον Κραμόν, όπως ανέφερε η εφημερίδα της Πρίστινα, Gazeta Express, «η πρόταση για ψήφο εμπιστοσύνης του LDK στην κυβέρνηση Κούρτι, στην οποία συμμετέχει, θα ήταν καταστροφική για το ίδιο το Κοσσυφοπέδιο».


Η ευρωβουλευτής δήλωσε ότι το LDK και ο πρόεδρος Θάτσι επιδιώκουν να εκμεταλλευθούν την κρίση του κορωνοϊού για να καταλάβουν την εξουσία.


«Το LDK, εταίρος του κυβερνητικού συνασπισμού του Κοσσυφοπεδίου, ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Κούρτι, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα πριν από περίπου 50 ημέρες.

Ο πρόεδρος, Χασίμ Θάτσι, θέλει επίσης να χρησιμοποιήσει τον κορωνοϊό για ανακοινώσει κατάσταση έκτακτης ανάγκης, όχι μόνο για να κερδίσει περισσότερη δύναμη, αλλά για να χρησιμοποιήσει αυτή τη στιγμή για να απομακρύνει τον πρωθυπουργό Αλμπίν Κούρτι από τη θέση του», είπε η φον Κράνον.


Η Βιόλα φον Κράνον, πρόσθεσε ότι οι εταίροι του συνασπισμού θα πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο αναστολής της απόφασης για πρόταση εμπιστοσύνης μέχρι το τέλος της πανδημικής κρίσης.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr