Βόρεια Μακεδονία: Ο Στρατός θα ελέγχει τα σύνορα, θα φυλάει την κυβέρνηση, το Κοινοβούλιο και τις φυλακές



Μάρτιος 22, 2020. 15:04

Σκόπια.

Ολόκληρη η γραμμή των συνόρων,  η λεγόμενη πράσινη γραμμή, από σήμερα θα φυλάσσεται μόνο από τον στρατό, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις θα αποσυρθούν από το έργο αυτό και θα ασχοληθούν με την εσωτερική ασφάλεια.



Ο στρατός και η αστυνομία θα έχουν από κοινού κινητές ομάδες που θα ελέγχουν την είσοδο και την έξοδο ορισμένων οικισμών και περιοχών στις οποίες θα αναπτύσσονται.


Αυτό δήλωσε σήμερα, η υπουργός Άμυνας, Ραντμίλα Σεκερίνσκα, ανακοινώνοντας τα επιπρόσθετα μέτρα κατά της επιδημίας του κορωνοϊού.


 Οι κοινές αστυνομικές και στρατιωτικές περιπολίες θα επιβλέπουν επίσης την εφαρμογή της απαγόρευσης  της κυκλοφορίας και το μέτρο της απομόνωσης.


Το τρίτο καθήκον του στρατού θα είναι η παροχή φυσικής ασφάλειας για τις ζωτικές κρατικές εγκαταστάσεις, όπως το κοινοβούλιο, η κυβέρνηση και οι φυλακές.


«Ο στρατός θα λειτουργεί αποκλειστικά σε συνδυασμό με τις αστυνομικές ομάδες», δήλωσε η Σεκερίνσκα.


Η υπουργός ενημέρωσε επίσης ότι το πολωνικό στρατιωτικό νοσοκομείο θα είναι πλήρως διαθέσιμο στη δημόσια υγεία και θα εγκατασταθεί κοντά στη Κλινική Λοιμώξεων στα Σκόπια.




--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr