Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ: Αν γίνει κάτι παρόμοιο με τους μετανάστες στα ελληνικά σύνορα θα επέμβει ο στρατός



Μάρτιος 3, 2020. 18:59

Αν συμβεί κάτι σαν αυτό που συμβαίνει στα ελληνο-τουρκικά σύνορα, η συμμετοχή του στρατού είναι αναπόφευκτη. Είμαστε έτοιμοι να στείλουμε 400 άτομα μέσα σε λίγες ώρες και μέσα σε 12 ώρες περίπου 1000. Εμείς, ως κυβέρνηση έχουμε ένα σαφές όραμα ότι δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε κανέναν παράνομο μετανάστη να περάσει στη χώρα.



Αυτά δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της Βουλγαρίας, Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ.


Ωστόσο, ο πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ, δήλωσε σήμερα μετά τη συνάντηση που είχε με τον Τούρκο πρόεδρο χθες το βράδυ ότι η Τουρκία έχει δεσμευθεί να μην στείλει μετανάστες στη Βουλγαρία…


«Δεν είναι τυχαίο ότι ήθελα να το πει αυτό και να απευθυνθεί στου Βούλγαρους πολίτες, στο βουλγαρικό λαό, ότι η δέσμευσή μας για τη φύλαξη των τουρκο-βουλγαρικών συνόρων στη ξηρά και στη θάλασσα είναι αμοιβαία μας δέσμευση», ανέφερε ο πρωθυπουργός.


Ο Καρακατσάνοφ σχολιάζοντας την πίεση των μεταναστών στα τουρκοελληνικά σύνορα δήλωσε ότι «εμείς δεν έχουμε κάνει καμία «άνοιξη» οπουδήποτε στη Μέση Ανατολή, ούτε έχουμε εισβάλει στην επικράτεια άλλων χωρών, ούτε έχουμε υποχρέωση να πληρώσουμε για άλλους. Επομένως, η θέση μου είναι να κρατήσω τα σύνορα, να χρησιμοποιήσω τη συνοριακή αστυνομία και αν χρειαστεί και το στρατό για να μην επιτρέψουμε να συμβεί αυτό που γίνεται με την Ελλάδα».


Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο πρωθυπουργός Μπόικο Μπόρισοφ δήλωσε πριν από μέρες ότι δεν θα επιτρέψει στους Βούλγαρους στρατιώτες να πυροβολήσουν τους πρόσφυγες αν προέρχονταν από την Τουρκία.

--