Πρόεδρος Αλβανίας: «Ο Χαραντινάι είναι ζωντανός ήρωας όλων των Αλβανών»



Μάρτιος 2, 2020. 21:33

Ο πρόεδρος της Αλβανίας, Ιλίρ Μέτα, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Έντι Ράμα λέγοντας χαρακτηριστικά ότι έχει ξεπεράσει τα όρια και την κόκκινη γραμμή αναφερόμενος στην εκτίμηση του Ράμα ότι οι πολιτικές επιθέσεις του πρώην πρωθυπουργού του Κοσόβου, Ραμούς  Χαραντινάι, προς τον νυν πρωθυπουργό, Αλμπίν Κούρτι, είναι ξεδιάντροπες.



Οι επιθέσεις αυτές έγιναν εξαιτίας της πρόθεσης για την κατάργηση των υπέρμετρων τελωνειακών δασμών των σερβικών προϊόντων, που είχαν επιβληθεί από την πρώην κυβέρνηση του Χαραντινάι.


Ο Μέτα ανέφερε ότι ο Χαραντινάι είναι «ένας ζωντανός ήρωας για όλους τους Αλβανούς» και ο Ράμα αποτελεί «μεγάλη ντροπή», όπως αναφέρει το σερβικό B92 επικαλούμενο την κοσοβάρικη Gazeta Express.


Η πολιτική κόντρα και οι διαξιφισμοί μεταξύ του προέδρου της Αλβανίας και του πρωθυπουργού συνεχίζονται περισσότερο από ένα χρόνο, στην αναφερόμενη, μάλιστα,  περίπτωση ο Μέτα υπεραμύνθηκε της υπόστασης του Ραμούς Χαραντινάι λέγοντας χαρακτηριστικά: 

Η οικογένεια του Χαραντινάι με τα 40 αδέλφια του, έδωσαν τη ζωή τους για την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου, ο Ράμα πρέπει να σταματήσει να τον προκαλεί εξ ονόματος των αφεντικών του στη Σερβία. Άλλωστε απάντηση θα πάρει από την Αλβανία», είπε  Μέτα, σύμφωνα με την αλβανική Fast News.


--