Οι Βούλγαροι σε αναμονή και ετοιμότητα για τους λαθρομετανάστες



Μάρτιος 4, 2020. 18:48

Εάν αποδειχθούν αδιαπέραστα τα σύνορα μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, ενδεχομένως οι παράνομοι μετανάστες να κατευθυνθούν προς τα βουλγαρικά σύνορα.

Το υπουργείο Άμυνας της Βουλγαρίας είναι έτοιμο, εάν το ζητήσει το υπουργείο Εσωτερικών, να στείλει εξοπλισμό και δυνάμεις στα σύνορα.



Η πρώτη αποστολή που βρίσκεται σε ετοιμότητα είναι 300 άνδρες των πεζικού, 50 των ειδικών δυνάμεων, 40 της στρατιωτικής αστυνομίας καθώς και 140 drones, φορτηγά και άλλα οχήματα.


Αυτό ανακοινώθηκε από τον υπουργό Άμυνας Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ με τη μεταναστευτική κρίση που συνεχίζεται   στα τουρκο-ελληνικά σύνορα, όπου συρρέουν χιλιάδες λαθραίοι μετανάστες.


«Προς το παρόν δεν υπάρχει προσφυγική πίεση στα βουλγαρικά σύνορα. Η σύγκρουση με τους πρόσφυγες βρίσκεται στα τουρκοελληνικά σύνορα», τόνισε.


Σύμφωνα με τον ίδιο, η Αστυνομία Συνόρων και το υπουργείο Εσωτερικών διαθέτουν καλό τεχνικό εξοπλισμό, εκτός από τον φράχτη που έχει τοποθετηθεί.


Ο Καρακατσάνοφ διευκρίνισε ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες κάνουν μια σαφή διάκριση μεταξύ των προσφύγων και των μεταναστών.


Θα προσθέσει ότι περίπου το 70 τοις εκατό αυτών που βρίσκονται στα τουρκοελληνικά σύνορα είναι από το Αφγανιστάν και από αφρικανικές χώρες.

--