Κούρδοι αντάρτες στην Τουρκία: 5 αξιωματικοί των μυστικών πληροφοριών…



… σκοτώθηκαν στην επαρχία Μαρντίν





Απρίλιος 6, 2020. 15:26


Το HPG- Κέντρο Τύπου, του παράνομου στην Τουρκία, Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν- PKK,  ανακοίνωσε τις δράσεις της οργάνωσης κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας.


Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι κουρδικές ανταρτικές δυνάμεις επιτέθηκαν στον τουρκικό στρατό, ο οποίος έχει δημιουργήσει ένα νέο φυλάκιο στην περιοχή Ναβσέρ στην περιοχή Μπαγκόκ της επαρχίας Μαρντίν.


Η επίθεση έγινε στις 13:00 με δύο φορητά οβιδοβόλα από κοντινή απόσταση. Χτυπήθηκαν τουρκικά οχήματα και σκοτώθηκαν 5 στρατιωτικοί υπάλληλοι, όπως αναφέρεται.


Μετά τη δράση, ο τουρκικός στρατός προέβη σε επιχείρηση αναζήτησης των δραστών, ενώ το απόγευμα έγινε  η μεταφορά των νεκρών στρατιωτών καθώς και των τραυματιών με θωρακισμένα οχήματα.


Η πηγή σε άλλο άρθρο  αναφέρει  ότι την Κυριακή, το τουρκικό πυροβολικό βομβάρδισε την πόλη Ταλ Ριφάτ- νότια της συριακής πόλης Αζάζ.

 Συγκεκριμένα, ο τουρκικός βομβαρδισμός έγινε στο χωριό Σεχ Χιλάλ στις 19:30 τοπική ώρα, αλλά δεν κατέστη δυνατόν να ληφθούν λεπτομερέστερες πληροφορίες, όπως σημειώνεται.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr