Μαζί με την ιατρική βοήθεια στις ΗΠΑ ο Ερντογάν έστειλε επιστολή στον Τραμπ



Απρίλιος 29, 2020. 19:01

Σήμερα έγινε γνωστό ότι ο πρόεδρος Ερντογάν μαζί με την ιατρική βοήθεια που έστειλε στις Ηνωμένες Πολιτείες, έστειλε και μια επιστολή στον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.



«Ελπίζω ότι το Κογκρέσο και ο αμερικανικός Τύπος θα κατανοήσουν καλύτερα τη στρατηγική σημασία των σχέσεων μας, χάρη στην αλληλεγγύη που δείχνουμε κατά τη διάρκεια της επιδημίας», αναφέρει στην επιστολή του ο Ερντογάν σύμφωνα με το Ρώσο σχολιαστή στο Telegram.


Η επιστολή που ξεκινά με τον χαιρετισμό, «Αγαπητέ φίλες», ο Τούρκος πρόεδρος γράφει ότι η Τουρκία και οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν αποτελεσματικότερα τις δυνατότητες των δύο χωρών.


«Πιστεύω ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό και χρήσιμο να ενεργούμε σε στενό συντονισμό και συνεργασία στις διαδικασίες μετά την επιδημία, καθώς και στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και των κανόνων που απαιτούνται από την παγκόσμια τάξη, κυρίως για την αποκατάσταση της διεθνούς οικονομίας.

 Ελπίζω ότι θα μπορέσουμε να μοιραστούμε τις ιδέες και τις προτάσεις μου σχετικά με αυτό το ζήτημα το συντομότερο δυνατό», γράφει ο Ερντογάν.


Ο Τούρκος πρόεδρος σημειώνει επίσης ότι τα πρόσφατα γεγονότα στη Μέση Ανατολή, ειδικά στη Συρία και τη Λιβύη, έδειξαν για άλλη μια φορά πόσο σημαντικό είναι, με τον ισχυρότερο τρόπο, να υποστηρίζεται η τουρκοαμερικανική συμμαχία και συνεργασία.
--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr