«Η ρωσική παραστρατιωτική εταιρεία Βάγκνερ στέλνει νέους μαχητές στη Λιβύη»


  

«Η ρωσική μισθοφορική εταιρεία Wagner Group του καθεστώτος Άσαντ, μεταφέρει μαχητές στις τάξεις του Χαφτάρ», σημειώνει το τούρκικο δημοσίευμα


Απρίλιος 13, 2020. 20:26


Τουρκικό δημοσίευμα αναφέρει ότι η ρωσική παραστρατιωτική εταιρεία «Wagner Group» συλλέγει μαχητές της από τις περιοχές που βρίσκονται υπό τον έλεγχο του Στρατού της Συρίας και τους στέλνει να ενισχύσουν τις δυνάμεις του Εθνικού Στρατού στη Λιβύη.



Πληροφορίες της Γενί Σαφάκ,  όπως σημειώνει η ιστοσελίδα Dunya Bulteni,  αναφέρουν  ότι περίπου 400 μαχητές μεταφέρθηκαν από την Αλ Κουναϊτιρά, που βρίσκεται στα νότια της Δαμασκού, ως πρώτη αποστολή.


Η υποστήριξη από πολλές χώρες συνεχίζεται προς τις δυνάμεις του Χαλίφα Χαφτάρ, ο οποίος προσπαθεί να αναλάβει τον έλεγχο της πρωτεύουσας της Λιβύης, Τρίπολη.


Στην Τρίπολη γίνονται βίαιες συγκρούσεις, ιδιαίτερα στο νότιο τμήμα της, που οι δυνάμεις του Χαφτάρ ανέκτησαν τον έλεγχο σε ορισμένα σημεία στις περιοχές αυτές.


Μάλιστα, ένα στρατιωτικό ελικόπτερο που ανήκε στις δυνάμεις του Χαφτάρ και δύο ένοπλα μη επανδρωμένα αεροσκάφη κινεζικής κατασκευής, καταρρίφθηκαν από τις δυνάμεις που υποστηρίζουν την κυβέρνηση της Εθνικής Συμφωνίας.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr