Βενετία: «Μάσκες παντού, ακόμη και στο δρόμο»



Απρίλιος 22, 2020. 16:27.

Με 24.648 θύματα της επιδημίας του κορωνοϊού η Ιταλία και τον πρωθυπουργό της χώρας να προτρέπει  τους πολίτες να φορούν μάσκες και να κρατούν αποστάσεις έως ότου βρεθεί το εμβόλιο κατά του ιού, ο κυβερνήτης της Λιγουρίας Τζοβάνι Τότι υπόσχεται χίλια ευρώ σε κάθε γιατρό, νοσηλευτή, τεχνικό και εργαζόμενο στην κοινωνική υγεία και σε όλους όσους συμμετέχουν στην πρώτη γραμμή στη Λιγουρία στη μάχη κατά του Covid-19.



Επίσης, ο πρόεδρος του Βένετο, Λούκα Ζάια, συνιστά απαρέγκλιτα  την υποχρεωτική χρήση της μάσκας, ακόμη και μετά τις 4 Μαΐου, που έχει τεθεί ως όριο στην απαγόρευση των μετακινήσεων του πληθυσμού.

«Η μάσκα πρέπει να χρησιμοποιείται ακόμη και στο δρόμο», εξηγεί, «είναι απαραίτητη για να μην μολυνθούμε από τον κορωνοϊό», προσθέτοντας:


«Πιστεύω ότι είναι παράλογο να υπάρχει κάποιος χωρίς μάσκα, είναι σαν να οδηγεί μοτοσικλέτα χωρίς κράνος. Ένας καλός κανόνας είναι, να κάνει κανείς αυτή τη θυσία έως ότου διαπιστωθεί ότι δεν είναι πλέον απαραίτητη», σημειώνει ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr